- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bio je najbolji na svetu – sada debituje za Srbiju

© Foto : TSS/Neda MiletićMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, debituje na Dejvis kupu u Insbruku i nada se da Srbija može do nove salatare.
Dejvis kup reprezentacija Srbija okupila se predvođena Novakom Đokovićem u Insbruku gde će se 26. novembra sastati sa selekcijom Austrije.
Miomir Kecmanović, najmlađi član reprezentacije Srbije, bio je dve godine zaredom najbolji junior sveta, a sada će debitovati na Dejvis kupu.
„Izuzetno sam srećan i počastvovan ovakvim krajem sezone. Moje srce je puno, deo sam Dejvis kup reprezentacije Srbije, a šta od toga može biti lepše, radosnije i važnije za jednog sportistu. Hvala selektoru Troickom na ukazanom poverenju, hvala kompletnom timu koji me je prihvatio na najlepši mogući način i omogućio da živim svoj san. Radim, trudim se, učim, uživam u ovom timskom duhu koji mi se odmah zalepio za srce. Voleo bi da imamo češće ovakve periode u godini kada smo svi zajedno. Slušao sam mnogo o tome da je Dejvis kup nešo sasvim drugo u odnosu na sve ono što tenis donosi i nosi sa sobom, zaista jeste tako“, rekao je Kecmanović.
Srpski teniser ove sezone nije napravio značajnije rezultate, ali smatra da je radio na karijeri i unapređenju igre, za šta će mu pomoći i to što sada vreme provodi sa Novakom Đokovićem, Dušanom Lajovićem, Filipom Krajinovićem i Nikolom Ćaćićem.
„Sezona 2021. nije bila laka i za mene je bila godina lekcija, učenja, pronalaženja sebe na terenu, kreiranja nove igre kojom treba da krćim puteve na profi sceni u godinama koje dolaze. Slagao sam kockike sopstevnog teniskog mozaika, još uvek radim na tome i verujem da će već naredne godine sve teći lakše i onako kako ja želim. Mnogo mi znače ovi dani u Insbruku sa reprezentacijom, ovo će mi biti iskustvo za ceo život. Za mene je svaki minut ovde sa timom dragocen. Srpski tim je tim profesionalaca koji svakog trenutka imaju rešenje za svaku situaciju koja se pojavi i zaista sam impresioniran i ponosan što sam tu, a ako budem dobio priliku da igram sigurno je da ću dati maksimum svojih snaga i mogućnosti za pobedu“, istakao je Kecmanović.
U vreme kada je Srbija osvojila prvu salataru Kecmanović je imao 11 godina i bio je šampion sveta za igrače rođene 1999. godine. Tada su istoriju napisali Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić. Kecmanović veruje da ovaj tim takođe može do podviga.
„Gledao sam uživo, divio se, kao što im se i dan danas divim. I već tada želeo sam da jednog dana udem sa njima, da budem deo te sjajne ekipe, da se zajedno borimo i pobeđujemo. Radio sam puno od tada do sada, pretrčao na hiljade kilometara, ali želja mi se ispunila. Nova želja je da osvojimo trofej Dejvis kupa za Srbiju i čvrsto verujem u to“, zaključio je optimistično Kecmanović.
Srpski teniser trenirao je u Insbruku zajedno sa Novakom Đokovićem.
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SPORT
Đoković je jasno ukazao na najveći problem – vakcina to nije /video/
Novak Đoković i Dušan Lajović u Insbruku - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SPORT
Kako su izgledali dolazak Đokovića u Insbruk i prvi trening /video, foto/
Bivši američki teniser Endi Rodik - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SPORT
„Nadalu će krenuti voda na usta“: Amerikanac objasnio šta će biti ukoliko Đoković kaže „ne“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala