- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Krivokapić za dva plana dobio podršku u EU

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Premijer Zdravko Krivokapić je tokom sastanka od ministara evropskih, odnosno spoljnih poslova Evropske unije, dobio podršku za program ekonomskih reformi „Evropa sad“ i investicioni program “Crna Gora odmah”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Krivokapić, je uoči redovnog zasedanja Saveta za opšte poslove (GAC), prisustvovao je radnom doručku ministara GAC-a u organizaciji austrijske ministarke za Evropu i Ustav Karoline Edtštadler.
Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, tema susreta je bilo upoznavanje EU ministara, u čijoj je nadležnosti proširenje, sa intenzivnim aktivnostima koje Crna Gora preduzima na putu EU integracija.
Krivokapić je sagovornike informisao o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, posebno u kontekstu evropskih integracija koje su magistralni strateški i spoljnopolitički prioritet nove Vlade, navedeno je u saopštenju.
„Kao kredibilna članica NATO-a, želimo da poziciju u Alijansi upotrebimo za snažniji politički dijalog na nivou Evropske unije. Vlada je odlučna da sve raspoložive kapacitete stavi na raspolaganje ispunjenju cilja, odnosno punopravnog članstva u Uniji. Proces pristupanja za nas je period rada na unutrašnjim reformama i snaženju naših institucija. Uprkos činjenici da pregovori traju devet godina, zbog deficita političke volje naših prethodnika da ubrzaju proces, mi u Crnoj Gori imamo veoma visok nivo podrške građana evropskoj integraciji, a on je porastao za preko 10% nakon izbora nove Vlade“, kazao je crnogorski premijer.
Kako se navodi u saopštenju, ministri su pohvalili napore crnogorske vlade u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i ponovili da u potpunosti podržavaju integraciju Crne Gore u EU.
“Afirmativno je ocenjen i pažljiv odnos Crne Gore kada su u pitanju dobrosusedski odnosi i potpuna spoljnopolitička usklađenost sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU. Na sastanku je ocenjeno da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, te da i zemlje kandidati jednako kao države članice moraju dati svoj doprinos očuvanju vrednosti ujedinjene Evrope i daljem snaženju Evropske unije”, saopšteno je iz crnogorske vlade, prenosi RTCG.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
EKONOMIJA
Nezabilježen parlamentarni slučaj: Vlada bez ikakve podrške koju niko ne smije da sruši
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala