- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev: Šaljemo ozbiljne signale – Rusiju će skupo koštati njena „agresija“

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaTrg nezavisnosti u Kijevu
Trg nezavisnosti u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Šaljemo ozbiljne signale da će direktna intervencija Rusije na teritoriji Ukrajine i njena agresija skupo koštati tu zemlju, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.
Obećali su bezuslovnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u granicama koje priznaje međunarodna zajednica. Takođe su mi potvrdili da su u toku vrlo ozbiljne konsultacije između drugih partnera Alijanse i Evropske unije o spremnosti preduzimanja veoma odlučnih koraka, pritom i onih koji omogućuju prednost. To se tiče političkih i ekonomskih koraka, kao i određene pomoći Ukrajini“, ocenio je ministar rezultate pregovora sa američkim i britanskim kolegom.
Prema rečima Reznikova, imao je priliku da se sastane ne samo sa američkim ministrom odbrane, već i sa predstavnicima Stejt departmenta, senatorima i kongresmenima.
„Svuda se čuje ista misao, a to je da šaljemo veoma ozbiljne signale da će direktna intervencija na teritoriji Ukrajine i agresija Ruske Federacije skupo koštati tu zemlju u svim dimenzijama poimanja te reči“, naglasio je ukrajinski ministar za lokalnu televiziju „ICTV“.
On je dodao da Ministarstvo odbrane Ukrajine radi na jačanju PVO i obalskih odbrambenih kapaciteta zemlje, jer su te oblasti trenutno „kritično nerazvijene“.
„Nebo i voda su dva pravca koja su nedovoljno razvijena u smislu zaštite“, kaže Reznikov.
S tim u vezi, podsetio je da su strani partneri obećali da će pomoći u stručnoj proceni potreba PVO Ukrajine.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da tvrdnje da Rusija navodno priprema vojnu invaziju na Ukrajinu mogu poslužiti kao paravan za agresivne težnje Kijeva da problem Donbasa reši vojnim putem.
Radnici na aerodromu istovaruju pošiljke sa američkom municijom isporučenom kao pomoć Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Mediji: SAD šalju Kijevu vojne savetnike i naoružanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala