- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov upozorava: Uporni pokušaji podele društva, potrebna reakcija svetske zajednice

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Pokušaji podele društva prema nacionalnoj, verskoj ili jezičkoj osnovi zahtevaju snažnu reakciju svetske zajednice, smatra ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Sve je veća manifestacija nacionalizma, antisemitizma i rusofobije u Evropi, pre svega u Ukrajini i baltičkim zemljama. Sprovodi se otvorena propaganda mizantropskih ideja, intenzivira se aktivnost neonacista i drugih radikala“, izjavio je Lavrov u obraćanju učesnicima moskovske Međunarodne konferencije za suprotstavljanje ksenofobiji, antisemitizmu i rasizmu „Zaštitićemo budućnost“.

Šef ruske diplomatije je skrenuo pažnju na to da „duboku zabrinutost izazivaju uporni pokušaji da se društvo podeli po nacionalnoj, verskoj i jezičkoj osnovi“.
„Ta opasna delovanja zahtevaju najenergičniju reakciju svetske zajednice. U tom pogledu, domaća diplomatija spremna je na široku saradnju sa svima, uključujući i sa jevrejskim zajednicama Rusije i drugih zemalja“, dodao je diplomata.
Moskovska međunarodna konferencija za suprotstavljanje ksenofobiji, antisemitizmu i rasizmu održava se 22. i 23. novembra po treći put.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
RUSIJA
Peskov: U politici ukrajinskih vlasti dominira rusofobičan pristup
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala