- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: U politici ukrajinskih vlasti dominira rusofobičan pristup

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
Pratite nas
Rusofobičan pristup i dalje dominira u politici Kijeva, a snage spremne da sa Rusijom razgovaraju o najbitnijim pitanjima nalaze se u kućnom pritvoru, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1“.
„Vidimo da su, nažalost, one snage u Ukrajini koje imaju uravnoteženiji pristup, izbalansiraniji pristup, i koje su pristalice razmatranja najhitnijih pitanja sa Rusijom, te snage sada sede u kućnom pritvoru… Sede u kućnom pritvoru, a sud samo produžava taj kućni pritvor. To je ono što vidimo. Stoga za sada u svemu dominira ovaj rusofobični pristup“, rekao je Peskov.

O „Severnom toku 2“

Peskov je dodao da smatra besmislenim izjave ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da je skoro završeni gasovod „Severni tok 2“ strašna pretnja po bezbednost Evrope.
„Zelenski kaže da je ‘Severni tok 2’strašna pretnja za bezbednost Evrope. To je nonsens. Upravo suprotno, (izgradnja gasovoda) predstavlja doprinos u osiguravanju energetske bezbednosti Evrope“, istakao je portparol Kremlja.

Približavanje NATO-a granicama Rusije

Peskov smatra da je „neposredna pretnja“ kontinuirana težnja Ukrajine ka NATO-u i teoretska spremnost Sjedinjenih Američkih Država da razgovaraju o ovom pitanju.
„Prvo, Zelenski kaže: Želimo, težimo ka NATO-u. Amerikanci govore: Divno, postoje određeni uslovi, ispunite ih i čekaćemo vas raširenih ruku. Ovo je direktna pretnja za Rusiju. To je potencijalno buduće približavanje vojne infrastrukture NATO-a našim granicama“, objasnio je on.
Peskov je napomenuo da će predsednik Rusije Vladimir Putin „u krajnjem slučaju ulagati napore“ kako se istorijske zemlje Rusije ne bi koristile protiv nje same.
Prema njegovom mišljenju, rezultati sastanka Zelenskog sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, ako se pođe od onog momenta koji se, „očigledno Moskvi ne sviđa“, predstavlja nastavak stvaranja projekta pretvaranja Ukrajine u „anti-Rusiju“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala