- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarskom predsedniku je sve jasno: Krim kontroliše Rusija i to se ne može izmeniti silom

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaKarta Rusije sa Krimom
Karta Rusije sa Krimom - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
Pratite nas
Predsednik Bugarske Rumen Radev smatra da Rusija "u ovom trenutku" kontroliše Krim i da je više nego jasno da se problem ne može rešiti silom.

"Predsednik Rumen Radev više puta je saopštavao da je aneksija Krima kršenje međunarodnog prava. Bugarska je to jasno saopštila u svim međunarodnim organizacijama. Sa pravne tačke gledišta, Krim pripada Ukrajini i naša država je više puta izražavala podršku njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu. U isto vreme, kako je saopštio predsednik Rumen Radev tokom predizbornih televizijskih debata, "u ovom trenutku" Krim kontroliše Rusija i više je nego jasno da se problem ne može rešiti silom", navodi se u komentaru pres-službe.

Kako se dodaje, Radev je zabrinut potencijalnom eskalacijom u Crnomorskom regionu, posebno u istočnoj Ukrajini i pozivao da se preduzmu adekvatne mere radi jačanja poverenja i dijaloga koji bi omogućio da se smanji konfrontacija i stvore uslovi za pronalaženje mirnog rešenja sukoba.
Podsetimo, Radev je prošle nedelje tokom televizijske debate uoči drugog kruga predsedničkih izbora odgovorio na pitanje oponenta Anastasa Gerdžikova u vezi sa pripadnošću Krima. Predsednik je Krim nazvao ruskim, nakon čega je usledila negativna reakcija i u Bugarskoj i u inostranstvu.
Kompanija Epl obeležila Krim kao rusku teritoriju  - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
REGION
Krim je ruski: Američka ambasada negoduje zbog reči bugarskog predsednika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala