- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski minopolagač „Krpelj“ može da zaustavi neprijateljsku jedinicu u jednom dahu

© Sputnik / Lola ĐorđevićTenk T-72 MS
Tenk T-72 MS - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
U Rusiji su završena ispitivanja najnovijeg univerzalnog polagača mina na guseničnoj šasiji pod nazivom „Klješ“ („Krpelj“), saopštio je Sputnjiku izvor u vojnoj industriji.

„Uspešno su završena ispitivanja „Krpelja“ na guseničnoj šasiji koji je napravila kompanija Uralvagonzavod. Trenutno se prave prototipi najnovijih mašina kako bi se sprovela državna ispitivanja“, rekao je sagovornik.

Drugi izvor je potvrdio tu informaciju i podvukao da „minske blokade koje formira ‘Klješ-G’ mogu da zadrže celokupnu neprijateljsku jedinicu“.

„Minopolagač zbog brzine miniranja omogućava da se blokira nalet protivnika“, dodao je sagovornik.

„Klješ-G“ je napravljen na šasiji tenka T-72, ima devet lansera u koje može da se stavi ukupno 270 minskih kaseta. Jedan tenk može da postavi blokade od 1.080 protivpešadijskih mina POM-2 ili 270 protivtenkovskih mina PTM-4.
Pored toga, on može da minira brzinom do 40 kilometara na sat. Iz lansera se ispaljuju kasete sa minama koje se raspakuju u letu i bacaju po određenom algoritmu protivpešadijske ili protivtenkovske mine.
„Klješ-G“ je takođe opremljen i aparatima sa jedinstvenim sistemom upravljanja taktičke veze, koja omogućava da se komandi u realnom vremenu prenose karte terena sa oznakama postavljenih minskih polja.
Samohodna artiljerijska haubica „Msta S“ - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
„Arktička artiljerija“: Šta sve mogu nove samohotke za rusku vojsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala