- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Superheroj! /foto, video/

© AP Photo / Massimo PaoloneDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Dušan Vlahović, srpski fudbalski reprezentativac, polako, ali sigurno postaje jedan od najboljih napadača sveta, a način na koji nastupa u aktuelnoj godini jasno stavlja do znanja da se radi o pravom superheroju.
Vlahović je sa dva gola protiv Milana stigao do broja od 27 pogodaka u italijanskoj Seriji A za Fiorentinu u ovoj godini, ukupno je postigao deset na 13 mečeva u trenutnoj sezoni i time je kao 21-godišnjak postao najbolji strelac renomirane lige.
Posebno je impresivan podatak da je Vlahović u 2021. godini na 49 utakmica, za Srbiju i Fiorentinu, upisao 35 golova i dodao pet asistencija.
„Srpska gol-mašina“, opis je kojim Vlahovića „časte“ strani mediji.
Broj golova je impresivan, ali više od toga je način na koji to Vlahović čini – protiv Milana je postigao dva uz jednu asistenciju, dobio je čak sedam direktnih fizičkih duela uz 80 odsto uspešnosti u dodavanjima, četiri puta je fauliran, četiri lopte je uspeo da oduzme i šest puta se našao sa loptom u nogama u kaznenom prostoru rivala.
„Prevelik, prebrz, prejak“, jedan je od opisa Vlahovićeve predstave pred legedarnim Zlatanom Ibrahimovićem, jednim od idola mladog Srbina.
I zaista, Vlahović svojom fizičkom pojavom više liči na superheroja nego na „običnog“ čoveka, a potpuno spektakularno zvuči podatak da ima tek 21 godinu i pred sobom više od decenije „terorisanja“ mreža širom Evrope.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2020
Vlahović za Sputnjik otkrio zašto nije uzeo Ronaldov dres /foto/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
SPORT
Uzalud „blickrig“ Ibrahimovića, Vlahović srušio i Milan! /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
SPORT
Nema šale sa Dušanom silnim – tri gola iz inata! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala