- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Američki general: Rusija superiornija od SAD po hipersoničnim kapacitetima

© Foto : Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRaketne probe ruske hipersonične rakete "Cirkon"
Raketne probe ruske hipersonične rakete Cirkon - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nisu toliko napredne u hipersoničnoj tehnologiji kao Rusija i Kina, smatra zamenik načelnika američkih Svemirskih snaga general Dejvid Tompson.
„Nismo napredni kao Kinezi ili Rusi u oblasti hipersoničnih programa“, rekao je Tompson na Međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu, prenosi „Politiko“.
Tompson je primetio da američke svemirske snage rade na „utvrđivanju tipa satelitske grupe“ koja je zemlji potrebna za praćenje hipersoničnih raketa. Prema njegovim rečima, ovo je „novi izazov, ali mi nemamo odgovor na ovaj izazov“.
Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama koje se nalaza na borbenoj dužnosti ili su u stanju visoke pripravnosti. U Oružanim snagama Rusije nalaze se avionski sistem „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa „Cirkon“ je na državnim ispitivanjima, a takođe postoje i strateške rakete sa hipersoničnim blokom „Avangard“.
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
RUSIJA
Putin: Ruska mornarica od sledeće godine dobija „Cirkone“, vojna bezbednost na visokom nivou
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala