- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Ruska mornarica od sledeće godine dobija „Cirkone“, vojna bezbednost na visokom nivou

© Sputnik / Evgeniй Paulin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Ispitivanja su potvrdila jedinstvenost sistema „Peresvet“, kompleksa „Kindžal“ i „Avangard“ a pri kraju su testovi hiperzvučnih raketa „Cirkon“ i njima će od sledeće godine početi da se oprema ruska ratna mornarica, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Održani testovi ubedljivo su potvrdili jedinstvene karakteristike laserskih sistema ‘Peresvet’ , kompleksa ‘Avangard’ i ‘Kindžal’. Dodaću da se završavaju testovi hiperzvučne krstareće rakete ‘Cirkon’ sa bazom na moru. Tokom testova ona je potpuno u skladu sa onim što je zadato uništila i kopnene i pomorske ciljeve iz položaja ispod mora i sa brodova“, naveo je Putin na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i kompanijama odbrambeno-industrijskog kompleksa.

On je dodao da svi prioriteti Rusije treba da budu sadržani u novom državnom programu naoružanja do 2033. godine.
„Ključni zadatak je da perspektivni vidovi naoružanja i tehnike koji se budu proizvodili i kojima će se opremati vojska pruže Rusiji pouzdanu zaštitu od potencijalnih pretnji “, istakao je ruski predsednik.
U tom kontekstu on je ocenio da je moderno naoružanje koje nema pandana u svetu osiguralo visok nivo vojne bezbednosti Rusije.

„Lasersko, hiperzvučno, kinetičko i drugo naoružanja bez pandana u svetu predstavlja pravi proboj u oblasti vojne tehnologije. Više puta je povećalo mogućnosti Oružanih snaga u narednim godinama, pa i decenijama. Osiguralo je visok stepen vojne bezbednosti Rusije a pomoglo je i da se ojača strateški paritet“, rekao je Putin.

Izrada i serijska proizvodnja visoko tehnološkog oružja glavni je pravca razvoja ruskih Oružanih snaga, zaključio je Putin.
Prema njegovim rečima, veštačka inteligencija treba da obezbedi kvalitativni napredak u podizanju borbenih karakteristika naoružanja.
Sada je, prema njegovim rečima, veoma važno razvijati i uvoditi tehnologije za proizvodnju novih hiperzvučnih sistema, lasera veće moći, robotehničkih kompleksa.
O tome kakve karakteristike ima raketa „Cirkon“ bilo je reči i u emisiji „Moj pogled na Rusiju“ glavne urednice Sputnjika Srbija Ljubinke Milinčić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala