- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Mnogo nerešenih problema sa Amerikom, ali ima i pozitivnih primera saradnje

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
U odnosima Amerike i Rusije ostaje mnogo nerešenih problema, ali pregovori su u toku i postoje pozitivni primeri takve interakcije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Da, i dalje imamo globalno pitanje viza – to čak i nije pitanje nego problem koji su izazvali američki partneri, a ostaju nerešena i mnoga druga pitanja. Međutim, pregovori su u toku, između ostalog i
po pitanju strateške stabilnosti. Predlažem da se slika objektivno sagledava“, istakla je Zaharova za „Radio Rusija“.

Kako je objasnila, jedan od pozitivnih primera je nacrt rusko-američke rezolucije protiv primene informaciono-komunikacionih tehnologija u kriminalne svrhe, koji je usvojila Generalna skupština UN.
„Već imamo konkretne primere te iste saradnje koju predlažemo našim partnerima, a koji su sada već realizovani – to je zajednički nacrt rezolucije Generalne skupštine UN u sferi međunarodne informacione bezbednosti... Dve zemlje od kojih jedna stalno optužuje drugu, a tu mislim na Vašington koji daje izjave na račun naše zemlje sa optužbama za sajber napade, za namerno angažovanje hakera – da su rekli da će naše dve zemlje ponuditi svetskoj zajednici takav programski dokument, niko ne bi poverovao“, konstatovala je Zaharova.
Podsetimo, prvi komitet Generalne skupštine UN, zadužen za pitanja razoružavanja i međunarodne bezbednosti, 3. novembra je podržao nacrt rusko-američke rezolucije u kojoj se navodi da je neophodno sprečiti korišćenje informacionih resursa i tehnologija u kriminalne i terorističke svrhe.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
RUSIJA
Putin predstavio glavne tačke spoljne politike Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala