- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski senator: Amerika zbog Ukrajine neće zaratiti sa Rusijom

© AP Photo / John BazemoreAmerička vojska
Američka vojska - Sputnik Srbija, 1920, 20.11.2021
Pratite nas
Inicijative vašingtonskih političara protiv Rusije potvrđuju izjave bivšeg predsednika SAD Baraka Obame da Amerikanci zbog Ukrajine ili bilo kog drugog neće ratovati protiv Rusije, izjavio je šef komisije za zaštitu nacionalnog suvereniteta Saveta federacije Rusije Andrej Klimov.
On je, komentarišući poziv američkog senatora Roberta Menendeza da se uvedu sankcije Rusiji u slučaju ofanzive na Ukrajinu, naglasio da će se američka politika u tom smislu upravo i ograničiti isključivo sankcionim merama.

„Ni mastilo se nije osušilo na dokumentu koji je predložen u Donjem domu američkog parlamenta o nepriznavanju izbora u Rusiji 2024. godine ukoliko na njima pobedi Vladimir Putin, već su i u Gornjem parlamentu počeli da kažnjavaju Ruse“, napisao je Klimov na svom Telegram nalogu.

Prema njegovim rečima, ako se izjava senatora Menendeza prevede sa političkog na „čovečanski“ jezik, onda bi glasila: „U slučaju hipotetičkog rata ukrajinskih militanata sa Rusijom – Amerikanci će se ograničiti na borbu putem sankcija, što znači zabrana izdavanja viza vojnim licima i ograničenja prilikom isporuke gasa i kupovine ruskih obveznica“.
„Drugim rečima, jastrebova u vašingtonskom političkom Olimpu je puno, ali među njima nema samoubica. Gospodo iz Istočne Evrope i Velike Britanije, sami izvucite zaključke“, zaključio je Klimov.
Kongres SAD - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
RUSIJA
Novi predlog američkih kongresmena: Ne priznati Putina za predsednika ako se ponovo kandiduje
Moskva  - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
RUSIJA
Hitan odgovor Moskve: Najavljeni potez SAD značio bi apsolutni prekid odnosa sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala