- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Stratezi“ iznad istočnih mora: Ruski i kineski bombarderi u zajedničkoj patroli /video/

© Sputnik / Andreй Stanavov / Uđi u bazu fotografijaStrateški bombarder nosač raketa Tu-95MS
Strateški bombarder nosač raketa Tu-95MS - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke snage Rusije i vazduhoplovne snage Narodnooslobodilačke armije Kine realizovale su treće zajedničko patroliranje u azijsko-pacifičkom regionu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Vazduhoplovnu grupu činila su dva strateška ruska bombardera Tu-95MS i dva kineska strateška bombardera „Hun-6K“ koji su izveli patroliranje iznad Japanskog i Istočnog kineskog mora. U pratnji su leteli i ruski lovci Su-35S.
Na pojedinim delovima leta zajedničku vazdušnu patrolu ispratili su japanski lovci. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, japanski lovci su se približili ruskim bombarderima praktično na isto rastojanje na kome su leteli ruski lovci Su-35S.
Cilj rusko-kineske misije je razvoj odnosa dve zemlje, sveobuhvatnog partnerstva, daljeg povećanja nivoa saradnje oružanih snaga dve zemlje, unapređivanje njihovih sposobnosti za izvođenje zajedničkih akcija, kao i jačanje globalne strateške stabilnosti.
Ruska vojska precizira da su letovi izvedeni u okviru realizacije odredbi plana vojne saradnje za 2021. godine, te da nisu usmereni protiv trećih zemalja. Nije narušen vazdušni prostor stranih država.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obavestio je ruskog predsednika Vladimira Putina o uspešnom zajedničkom patroliranju ruskih i kineskih aviona.
Strateški bombarderi-nosači raketa Tu-95MS na vojnoj paradi za Dan pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Američki portal: Ruski Tu-95MS bolji od američkih strateških bombardera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala