Američki portal: Ruski Tu-95MS bolji od američkih strateških bombardera

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaStrateški bombarderi-nosači raketa Tu-95MS na vojnoj paradi za Dan pobede u Moskvi
Strateški bombarderi-nosači raketa Tu-95MS na vojnoj paradi za Dan pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Ruski strateški bombarder Tu-95MS nadmašio je američke analoge, uprkos činjenici da ruski avioni deluju gotovo zastarelo, piše portal „1945“.
Kako naglašava portal, Tu-95 se koristi već 60 godina i trenutno je jedini bombarder sa propelerima na svetu koji je i dalje u upotrebi.
Međutim, napominje se da je SSSR 1981. godine započeo prekomernu proizvodnju ovih aviona, jer postojeći modeli nisu bili pogodni za modernizaciju. Stoga su ruski bombarderi mnogo noviji od američkih analoga.
Strateški bombarder Tu-95ms - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
Dopuna goriva u Tu-95MS pri brzini od 600 kilometara na sat /video/
Vojni stručnjak Piter Sučiu smatra da upravo ta činjenica, kao i mogućnost nošenja najnovijih krstarećih raketa Iks-101, omogućava bombarderu Tu-95MS da ostane ključni element vazduhoplovne komponente ruske nuklearne trijade.
Posade vazduhoplovnih snaga Rusije dugog dometa redovno lete iznad neutralnih voda Arktika, Severnog Atlantika, Crnog i Baltičkog mora i Tihog okeana. Svi letovi se izvode u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za upotrebu vazdušnog prostora.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala