Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Incident u skupštini Kosova: Poslanik tražio da se izbace proizvodi iz centralne Srbije

© AP Photo / Visar KryeziuSkupština tzv. Kosova
Skupština tzv. Kosova  - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša zatražio je od predsedavajućeg kosovske skupštine Glauka Konjufce da ukloni srpske proizvode iz skupštinskog bifea, objavio je „Kosova pres“.
Beriša je jedno piće, proizvedeno u Srbiji, doneo do stolica na kojima sede Konjufca i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, tražeći da se taj proizvod više ne služi u bifeu skupštine u Prištini.
On je dodao da su predstavnici vladajućeg Samoopredeljenja, kao stranka, više puta dokazali svoj otpor prema proizvodima koji dolaze iz centralne Srbije, preneo je „Kosovo onlajn“.
„U skupštinskom bifeu služi se piće iz Srbije. Zamolio sam predsednika Konjufcu da ne dozvoli da se ovo piće služi, jer su oni bili veoma glasni protiv srpskih proizvoda“, rekao je Beriša.
Podsetimo, ministarka industrije, preduzetništva i trgovine u vladi privremenih prištinskih institucija Rozeta Hajdari najavila je ranije mogućnost uvođenja mera protiv konditorskih proizvoda iz centralne Srbije, zbog „zaštite lokalnih proizvođača od uvoza“.
Srpski proizvodi na policama radnji u Kosovskoj Mitrovici  - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
SRBIJA
Priština najavila nove mere, stigle reakcije iz Beograda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala