Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Belivukovoj grupi produžen pritvor za još 60 dana

© Tanjug / Sava RadovanovićSpecijalni sud u Beogradu
Specijalni sud u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2021
Pratite nas
Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, kao i za još 23 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja se tereti za najteža krivična dela, među kojima i pet ubistava.
Trojica optuženih u ovom slučaju nisu u pritvoru, a dvoje se nalazi u kućnom pritvoru od prošlog meseca.
Pritvor je optuženima produžen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će uticati na svedoke, da će u kratkom roku ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.
Na ovo rešenje suda okrivljen i njihovi advokati imaju pravo da u roku od tri dana izjave žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.
Belivuka, Miljkovića i još 28 pripadnika njihove grupe uskoro očekuje početak suđenja za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja, silovanje i otmicu.
U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.
Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva. Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.
Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije „Skaj“ za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.
Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe „Principi“, preneo je Tanjug.
Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u promet.
Prikazivanje zaplenjenog oružja kriminalne grupe Belivuka - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
SRBIJA
Pet ubistava, prodaja droge i oružja: Optužnica protiv Belivukove grupe stupila na snagu
Specijalci crnogorske policije - Sputnik Srbija, 1920, 16.10.2021
REGION
Afera Belivuk drma crnogorsko tužilaštvo i policiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala