Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Viola fon Kramon se meša u unutrašnje stvari Srbije“: Ana Brnabić uzvratila evroposlanici

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić je, povodom situacije sa vijetnamskim državljanima koji rade na izgradnji fabrike „Linglong“ u Zrenjaninu a koju je prokomentarisala i Viola fon Kramon, izjavila da se evroposlanica Zelenih meša u unutrašnje stvari u Srbiji.
Brnabićeva je navela da Viola fon Kramon Srbiji spočitava borbu protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, lobira za nova priznanja Kosova, a istovremeno komentariše „Linglong“ i vijetnamske ili kineske radnike.
„Sve što može da našteti Srbiji, vi tu možete da nađete Violu Fon Kramon“, ocenila je Brnabićeva za televiziju B92.
Premijerka Srbije je istakla da je inspekcija rada stalno na terenu, da je u sredu naloženo da se radnici u fabrici „Linglong“ u Zrenjaninu izmeste i imaju bolje uslove, kao i da će Vlada na tome insistirati.
„Rekla sam već jednom i ponoviću — svi koji posluju u Srbiji moraju da posluju u skladu sa našim zakonima, uključujući i Zakon o radu. Ono što nije redu, mogu da uverim sve naše građane da će Vlada i nadležne službe reagovati“, rekla je Brnabićeva.
Brnabićeva je dodala da nije isključena mogućnost da su napadi na fabriku „Linglong“ deo organizovanih napada na kineske investicije.
„U početku je problem fabrike ‘Linglong’ bila zaštita životne sredine, sada su svi to zaboravili i fokusirali se na radnike tamo, prekosutra će biti nešto novo. To je zato što će ‘Linglong’ biti najveća fabrika na prostoru bivše Jugoslavije. I to je kineski investitor“, rekla je Brnabićeva.
Premijerka je ponovila da su kineske investicije u Srbiji posebno targetirane, i politički, ali je naglasila da svaki investitor mora da poštuje zakone Srbije, preneo je Tanjug.
Građevinski šlem - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
SRBIJA
Počelo premeštanje vijetnamskih radnika u Zrenjaninu: Boravili u prostorijama sa plinskim bocama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala