- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva lica Zvezde – poraz crveno-belih u Madridu

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićKK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Real Madrida 79:67 u jedanaestom kolu Evrolige.
Izabranici Dejana Radonjića odigrali su dva različita poluvremena, i kada je to slučaj, onda je teško doći do rezultata, pogotovo na ovako teškom gostovanju.
Niko nije očekivao pobedu crveno-belih, ali su nakon prvih dvadeset minuta igre pokazali da mogu da se nose sa „kraljevskim klubom“ i da je moguće biti u egalu.
U prvom poluvremenu Zvezda je igrala sjajnu odbranu i pametno u napadu, što pokazuje i rezultat na semaforu (32:32), ali u nastavku nisu uspeli da održe isti ritam i domaćin je zasluženo slavio.
Zvezda je na ovom susretu bila bez Nikole Kalinića, Luke Mitrovića, Nejta Voltersa, kao i Erona Vajta koji je duže van terena, i oslabljena je pružila dobar otpor jednom od glavnih favorita za osvajanje Evrolige.
Najefikasniji kod Zvezde bio je Ostin Holins sa 16 poena, Cirbes je postigao 12, Dobrić devet, a Ivanović i Kuzmić osam poena.
U pobedničkom timu najefikasniji bili su Tavares sa 15, Poarije sa 14 i Hanga koji je imao 11 poena, šest skokova i tri asistencija.
Utakmica je otvorena u ritmu aktuelnog šampiona Srbije i regiona. Igralo se sporo, tvrdo, poeni su se teško postizali i to je odgovaralo srpskom predstavniku.
Crveno-beli igrali su jako pametno, gotovo bez greške, osim što je šut za tri poena bio loš, i u prvom poluvremenu bili su potpuno ravnopravan rival – 32:32.
Ipak, u drugom periodu situacija na terenu se promenila. Real je uspeo da pronađe ritam, Zvezdina odbrana je popustila i razlika je brzo bila dvocifrena.
Do kraja susreta igralo se u laganijem ritmu, uz slabije defanzivne sekvence i Real Madrid je zasluženo slavio.
Željkov izazov – ko sme da ne odgovori?
Moskovljani gledali Mirotićevu predstavu – vratio se i Srbin /video/
Jokićev saigrač povredio Dončića – Dalas mora bez Slovenca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala