- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva čeka detalje o predlozima Berlina i Pariza za susret u normandijskom formatu

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparoka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparoka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Rusija bi želela da čuje detalje o navodnim predlozima Nemačke i Francuske o sastanku ministara spoljnih poslova u normandijskom formatu, koji je Rusija navodno odbila, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Zaharova je tako komentarisala izjavu predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Nemačke da su Berlin i Pariz dali nekoliko konkretnih predloga za sastanak ministara koji je Rusija navodno odbila.
„Kakve? Želela bih da čujem od partnera konkretne detalje: kakve su predloge dali i koje je Rusija odbila? Molim da se objavi ceo spisak“, napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.
Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da se u poslednje vreme iskrivljuje pozicija Moskve, njena uloga u rešavanju unutrašnjeg ukrajinskog sukoba i pristupi održavanju mogućeg ministarskog sastanka u „normandijskom formatu“ o rešavanju ukrajinske krize. S tim u vezi, Ministarstvo je objavilo prepisku Lavrova sa kolegama iz Francuske i Nemačke.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nakon toga je izjavio da će sastanak u normandijskom formatu biti održan tek kada Kijev ispuni sve što je dogovoreno Minskim sporazumima.
Zgrada MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
RUSIJA
Rusija čeka reakciju Evrope: Prepiska Lavrova pokazuje da Rusija ne sabotira „normandijski format“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala