- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Britanija ima novi plan: Migrante bi da šalje u Albaniju

© AP Photo / Christophe EnaMigranti u Francuskoj
Migranti u Francuskoj - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Migranti koji u Veliku Britaniju stižu preko Lamanša mogli bi brzo da budu prebačeni u centar za azil u Albaniji, saopšteno je sinoć.
Ministri razmatraju otvaranja centra za azil u Albaniji, jer veruju da bi to delovalo kao sredstvo za odvraćanje migranata koji iz severne Francuske prelaze u Veliku Britaniju.
Svako ko traži azil u Britaniji nakon što stigne ilegalnim putevima, kao što su gumeni čamci i mali brodovi, biće prebačeni u novi centar u roku od sedam dana, piše Tajms.
Kako se navodi, projekat bi koštao britanske poreske obveznike 100.000 funti po migrantu za prevoz avionom i smeštaj.
„Of šor centar za azilante je sada naša jedina nada, jer ništa drugo ne funkcioniše“, rekao je neimenovani britanski zvaničnik za „Tajms“.
Raniji izveštaji o planovima za centre za azilante na moru, uključujući korišćenje napuštenih naftnih platformi u Severnom moru, o kojima se raspravljalo prošle godine, na kraju su se pokazali neuspešnim.
Ali verovatnoća sklapanja sporazuma sa Tiranom sada izgleda dobro, rekao je izvor iz britanske vlade, uprkos tome što je albanski ministar inostranih poslova Olta Džaka odbacio tu ideju prošlog meseca.
Međutim, nakon ovih navoda "Tajmsa" albanski premijer Edi Rama izjavio je da u Albaniji neće biti izgrađen izbeglički kamp za migrante iz Velike Britanije.
Edi Rama preti - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
REGION
Rama burno reagovao na navode da se vode tajni pregovori Britanije i Albanije
Izbeglički kamp u Kaleu - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SVET
Oružje osvete: Šta se dešava između Francuske i Britanije dok EU vodi hajku protiv Belorusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala