- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ambasador Turske pozvan u bugarski MIP zbog mešanja u izbore

© AFP 2023 / BULENT KILICGlasanje na opštim izborima u Bugarskoj
Glasanje na opštim izborima u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
Pratite nas
Ambasador Turske u Bugarskoj Ajlin Sekizkok pozvan je danas u bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova zbog mnogobrojnih signala o prekršajima na biračkim mestima u Turskoj 14. novembra za vreme održavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora u Bugarskoj.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, stalni sekretar bugarskog MIP-a Ivan Kondov skrenuo je pažnju turskoj strani na agitaciju u korist proturske političke stranke „Pokret za prava i slobode“. Konkretno, smatra se da su to podsticali zvaničnici u Turskoj, politički lideri, mediji i organizacije koje se bave pitanjima lica koja su se preselila iz Bugarske u Tursku.
S tim u vezi, bugarski spoljnopolitički resor izrazio je nadu da će se Ankara uzdržati od agitacije tokom drugog kruga predsedničkih izbora koji se bliže.
„Bugarska strana očekuje da će se turske institucije i zvaničnici uzdržati od aktivnosti usmerenih na propagandu i političke poruke u vezi sa izbornim procesom u Bugarskoj tokom predstojećeg drugog kruga predsedničkih izbora koji će biti održani 21. novembra“, navodi se u saopštenju.
Ranije je bugarski ministar policije Bojko Raškov takođe optužio Tursku za manipulisanje glasanjem prošle nedelje. On je skrenuo pažnju na to da je na neka birališta došao toliki broj glasača da zaposleni zaista nikako nisu mogli ih prime.
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
REGION
Bugarska političarka: Ako ostanemo u krevetu umesto da glasamo, predsednika će nam izabrati Turska
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala