- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Popović: Očekujemo da Srbija dobije najpovoljniju cenu gasa

© Foto : Ministarstvo/SrbijaNenad Popović i Jurij Borisov
Nenad Popović i Jurij Borisov - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
Pratite nas
Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović izjavio je u Moskvi, posle sastanka sa zamenikom predsednika Vlade Rusije Jurijem Borisovim da se očekuje da Srbija dobije najpovoljniju cenu gasa iz Rusije i dugorčno osigura energetsku stabilnost u zemlji.
Popović i Borisov, predsednik ruskog dela Međuvladinog komiteta, razgovarali su o predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi i sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a jedna od glavnih tema pripremnog sastanka pred susret dvojice šefova država bilo je pitanje snabdevanja Srbije prirodnim gasom iz Rusije.
''Kao što je rekao predsednik Vučić, pitanje nabavke i cene gasa je najvažnija tema za Srbiju u ovom trenutku. Očekujemo da će naša zemlja dobiti najpovoljniju cenu gasa i da ćemo dugoročno osigurati energetsku stabilnost u Republici Srbiji“, rekao je Popović posle sastanka sa Borisovim.
Popović je istakao da se osim o gasu, razgovaralo i o više bilateralnih sporazuma koji će biti potpisani sledeće nedelje u Moskvi.
Naveo je da dve strane rade na pripremi brojnih sporazuma iz oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i inovacija čija vrednost iznosi više milijardi dolara.
''Ovi sporazumi otvoriće nove perspektive za razvoj saradnje Srbije i Rusije na strateškim osnovama", rekao je Popović, navodi se u saopštenju kabineta ministra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala