- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đokovića podržao čovek od kojeg se to najmanje očekivalo

© AFP 2023 / CLIVE BRUNSKILLNovak Đoković Nik Kirjos
Novak Đoković Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
Pratite nas
Zbog odluke da ne priča o tome da li se vakcinisao, Novak Đoković i dalje je jedna od vodećih tema, a upitno je i njegovo učešće na Australijan openu. Neočekivana podršak za prvog reketa sveta stigla je od Nika Kirjosa, Australijanca koji ga je redovno kritikovao.
Đoković je nedavno objasnio da ne želi da otkriva svoj status o vakcinaciji, međutim, zbog tog što se bliži Australijan open deluje da je pritisak sve veći.
Još uvek nije doneta zvanična odluka, ali Australija bi mogla da na turnir primi samo vakcinisane igrače, što bi primoralo sve učesnike da se izjasne o tome da li su imunizovani ili ne.
Razumevanje za Novakov stav o tome da želi da zadrži za sebe status neočekivano je stiglo od Nika Kirjosa, čije ranije izjave nisu ukazivale na poštovanje prema prvom reketu sveta.
Ipak, kada je u pitanju sloboda izbora i govora Australijanac u potpunosti štiti Novaka i deli njegov stav.
„Postoje ljudi koji se ne slažu sa ovim. Kajri Irving, Novak Đoković... Ti momci su se žrtvovali mnogo za sport, dive im se milioni ljudi. Mislim da je moralno pogrešno prisiljavati nekoga da se vakciniše. Ja jesam za to, ali ne pristajem da ikoga prisiljavam da se vakciniše“, rekao je Kirjos.
I sam Đoković dočekao je ovu izjavu sa iznenađenjem jer je vrlo dobro zapamtio da Australijanac nema lepo mišljenje o njemu i njegovoj bogatoj karijeri.
„Nisam očekivao to od njega. Kakav je stav imao prema meni poslednjih godina, nisam to očekivao. Moram da budem sada saglasan sa njim. Svako ima pravo i slobodu da izabere šta hoće, nije bitno da li sam to ja ili neko drugi. Nije bitno da li je vakcinacija u pitanju. Moraš da imaš slobodu da sam za sebe izabereš. U ovom slučaju šta stavljaš u svoje telo. Uvek sam to propagirao i uvek ću biti za slobodu govora i izbora jer je to krajnji cilj za srećan i miran život“, složio se Novak Đoković.
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SPORT
Novak otkrio ključni momenat pobede kojom je „izbegnut“ Medvedev
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SPORT
Đoković u polufinalu Torina – uplašeni Rus nevidljiv protiv najboljeg na svetu
Teniska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
SPORT
Troicki objavio spisak: Jedno ime je moralo da otpadne
-
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala