- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak otkrio ključni momenat pobede kojom je „izbegnut“ Medvedev

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu
Novak Đoković slavi pobedu na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković bio je zadovoljan izdanjem u drugom meču Završnog turnira, u kojem je u dva seta pobedio Andreja Rubljova, te je istakao trenutak koji je verovatno prelomio duel i Srbina poslao na prvo mesto grupe, zbog čega neće moći da igra sa Danilom Medvedevim u polufinalu.
Đoković je u prvom međusobnom susretu savladao Rubljova sa 6:3, 6:2 u setovima i plasirao se u polufinale turnira u Torinu.
Posle pomalo nesigurnog starta meča i razmene brejkova, Novak je napravio brejk na za 5:3 i rutinski odservirao za osvajanje prvog seta. Taj trenutak, kada je izvukao veoma težak poen na brejk lopti, ocenio je kao verovatno ključni momenat.
„Znao sam da ću morati da budem na nivou, da dobro krenem, a onda sam, opet, izgubio prvi servis gem. Nije bio odličan početak, ali sam odmah napravio ribrejk. Obojica smo počeli nervozno, bilo je neizvesno sve do 4:3, ali onda su došle nove lopte i pronašao sam prave udarce u pravom trenutku. Najvažniji poen je bio na 4:3 i brejk lopti, kada sam uspeo da odigram onaj pasing-šot. Počeo sam da igram konstantnije, servirao sam jako dobro i to je mnogo pomoglo“, kazao je Đoković
Novak je ovom pobedom osvojio Zelenu grupu i u polufinalu neće moći da se sastane sa Danilom Medvedevim, šampionom Crvene grupe.
Novak je rekao da mu nije prijao Andrejov agresivni stil igre, ali je zatim objasnio kako je uspeo da ga ukroti.
„Pa i ne (prija mi) baš. To vam oduzima vreme, tu nema uživanja, on stoji veoma blizu linije, ali on je jedan od onih igrača koji ako ne krenu ako treba onda im je teško, prave dosta grešaka. Hteo sam da ga izbacim iz zone komfora, da ja njemu oduzmem vreme i da malo miksujem. Sve u svemu, bio je odličan meč“, istakao je najbolji teniser planete.
Do kraja grupne faze srpskog sportistu očekuje duel sa Britancem Kemronom Norijem, igračem koji je zamenio povređenog Stefanosa Cicipasa.
„Uvek volim da igram protiv novih igrača, naročito na najvećim turnirima na svetu. Kemron je zaslužio da bude ovde, jeste bio druga alternativa, ali to nije došlo srećom, on je zaslužio da dođe u Torino sa sjajnim pobedama. Biće interesantno gledati ga večeras protiv Ruda i biću spreman za sledeći meč“, podvukao je Novak.
Duel između Đokovića i Norija na programu je u petak, a polufinale zakazano je za subotu.
Nestala teniserka – svet strepi, Kina „šapuće“; Đoković: Šokiran sam
Zbog njega je Novak zavoleo tenis, a legenda sada poručuje: „Đoković – najbolji ikada!“
Rus šokirao sebe i nasmejao javnost čudnom pričom: „Probudio sam se i već je bio mrak...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala