- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Pašinjan razgovarali o situaciji na jermensko-azerbejdžanskoj granici

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Moskvi
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Jermenije Nikol Pašinjan razgovarali su telefonom o situaciji na jermensko-azerbejdžanskoj granici, saopštila je pres-služba Kremlja.
„Tokom telefonskog razgovora koji je inicirala jermenska strana, predsednik Rusije Vladimir Putin i jermenski premijer Nikol Pašinjan razgovarali su o situaciji nakon niza incidenata na jermensko-azerbejdžanskoj granici. Dogovoreno je da se u vezi sa tim kontakti nastave“, navodi se u saopštenju.
Jermensko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u utorak da su azerbejdžanske oružane snage pokrenule napad u istočnom pravcu jermenske granice i izvršile invaziju na zemlju, što je dovelo do ljudskih žrtava. Prema podacima Ministarstva odbrane Jermenije, zarobljeno je 12 jermenskih vojnika, uništeno je ili onesposobljeno oko deset oklopnih vozila Oružanih snaga Azerbejdžana. Sa jermenske strane ima poginulih i ranjenih, o čemu se preciziraju podaci. Takođe je poznato da je jermenska strana izgubila dva borbena položaja.
Sa svoje strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je u utorak da je situacija na granici sa Jermenijom i dalje napeta i da se vojne operacije nastavljaju. Kako je saopšteno u Bakuu, kao odgovor na dejstva jermenske strane uništeno je protivtenkovsko oružje i minobacači Oružanih snaga Jermenije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala