- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Moskva u kontaktu sa Bakuom i Jerevanom

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Rusija je u kontaktu sa Bakuom i Jerevanom kako bi se ternutna eskalacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici smirila, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
„U kontaktu smo sa stranama za što skorije skretanje smirivanje situacije“, saopštilo je Ministarstvo.
Jermensko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u utorak da su azerbejdžanske oružane snage pokrenule napad u istočnom pravcu jermenske granice i izvršile invaziju na zemlju, što je dovelo do ljudskih žrtava. Prema podacima Ministarstva odbrane Jermenije, zarobljeno je 12 jermenskih vojnika, uništeno je ili onesposobljeno oko deset oklopnih vozila Oružanih snaga Azerbejdžana. Sa jermenske strane ima poginulih i ranjenih, o čemu se preciziraju podaci. Takođe je poznato da je jermenska strana izgubila dva borbena položaja.
Sa svoje strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je u utorak da je situacija na granici sa Jermenijom i dalje napeta i da se vojne operacije nastavljaju. Kako je saopšteno u Bakuu, kao odgovor na dejstva jermenske strane uništeno je protivtenkovsko oružje i minobacači Oružanih snaga Jermenije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala