- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miloš je i sa povredom hteo da se bori za Srbiju, a za Sputnjik otkriva tajnu „Misterovih“ reči

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDMiloš Veljković u dresu reprezentacije Srbije
Miloš Veljković u dresu reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 16.11.2021
Pratite nas
Jedan od aktera velike pobede Srbije nad Portugalijom u nedelju bio je štoper Miloš Veljković, čovek od poverenja selektora Dragana Stojkovića, ali ga je povreda omela da završi duel, uprkos njegovoj velikoj želji. Veljković je za Sputnjik nakon utakmice otkrio prve utiske, dotakao se puta Aleksandra Mitrovića, ali i otkrio kako je Piksi savetovao tim.
Dvadesetšestogodišnji reprezentativac Srbije ističe da su Orlovi verovali u pobedu, odnosno u direktan plasman na Svetsko prvenstvo.
„Bilo je fenomenalno i neverovatno, ali verovali smo u to, verovali smo i u to što je Mister govorio i pre utakmice, a verovali smo i u naš kvalitet. Znali smo da možemo da igramo sa njima i čak mislim da smo bili celu utakmicu bolji od Portugalije. Zasluženo smo pobedili“, rekao je Veljković za Sputnjik.
Defanzivac Verdera iz Bremena ističe da su za trijumf bili potrebni i individualni i timski kvalitet, ali i vera u sebe i saigrače, koju im je usadio selektor Stojković, kojeg zove Mister.
„I jedno i drugo. Mister je pred utakmicu rekao da verujemo u nas i naš kvalitet i da igramo svoju igru, da ne razmišljamo previše o rezultatu, jer će rezultat doći – i tako je i bilo. Znali smo šta imamo, znali smo da imamo puno kvaliteta u timu i na klupi, kod svih koji su došli. Bilo je stvarno fenomenalno“.
Heroj Srbije u Lisabonu bio je Aleksandar Mitrović, strelac gola u 90. minutu, a Veljković ističe da je napadač Fulama i pre meča verovao u sebe, baš kao što su saigrači verovali u njega.
„Verovali smo svi. Kada imaš igrače kao što je Mitar što ulaze sa klupe, to je veliki plus za tim. Znamo šta imamo od Mitra. On je i pred utakmicu govorio da se sve vraća, baš je rekao za to što se desilo protiv Škotske, i tako je i došlo. Znamo i da je Mitar veliki radnik, puno radi na sebi i pomaže ekipi. To nam je veliki plus, a on je igrač za velika dela i to je i pokazao sada u Lisabonu“.
Jedna od glavnih tema posle velikog uspeha reprezentacije je selektor Dragan Stojković Piksi, neko o kome teško da može da se napiše i jedno jedino negativno slovo vezano za rad u Fudbalskom savezu Srbije.
„Ne bih pričao o nekim drugim selektorima, svi imaju svoj kvalitet, ali nam je Piksi doneo neku slobodu i mirnoću. Igramo slobodno, igram moderan fudbal otpozadi, pokušavamo da stvaramo šanse, što je najteža stvar u fudbalu, a u svakoj utakmici imamo puno šansi i onda, na kraju, da li lopta uđe, ili kao od Vlahovića udari o stativu i izađe, to je druga stvar. Bitno je da stvaramo šanse i to smo radili tokom celih kvalifikacija, tako da smo zadovoljni“.
Momak koji je rođen u Bazelu se, nažalost, povredio sredinom drugog poluvremena i Mister je bio primoran da svog čoveka od poverenja i stuba odbrane zameni Urošem Spajićem.
„Moram da se vratim u Bremen na snimanje, da vidimo šta je tačno. Mislim da nije mnogo strašno, ali sigurno možda nedelju, dve ću morati da pauziram, ali ne mogu da dam sada stopostotno tačan odgovor, jer moram na snimak. Probao sam još minut, dva da ostanem na terenu, ali nisam mogao da uradim sprint, a i kod dodavanja me je bolelo, tako da nisam hteo da štetim ekipi“, podvukao je Veljković razgovor za Sputnjik.
Fudbalska reprezentacija Srbije – slavlje posle pobede protiv Portugalije - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Katar 2022
Pucanj iz svih oružja: Srbija i Katar(za)!
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
SPORT
Mitre, vratilo se!
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
SPORT
„Ljudi, je l' ste vi normalni?“: Mitrović otkrio Piksijeve reči ogrnut zastavom Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala