Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbija zemlja partner na Međunarodnom forumu u Moskvi, premijerki uručen poziv

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Bocan-Harčenko i Ana Brnabić
Aleksandar Bocan-Harčenko i Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Pratite nas
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o odnosima dve države, partnerstvu i saradnji na zajedničkim projektima.
Bocan-Harčenko uručio je predsednici vlade poziv ruskog premijera Mihaila Mišustina za učešće na Međunarodnom eksportnom forumu, koji se 10. decembra održava u Moskvi.
On je istakao da će ovogodišnji Forum, na kojem će Srbija učestvovati kao zemlja partner, biti posvećen izvoznicima, ekspertima, zvaničnicima i razvojnim institucijama i aktuelnim pitanjima o mogućnostima povećanja izvoza.
Premijerka je zahvalila na pozivu za učešće na ovoj važnoj međunarodnoj platformi i istakla da Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju, kako ekonomskih, tako i sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao važnim strateškim i jednom od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.
Kada je reč o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ambasador Rusije obavestio je predsednicu vlade da je Rusija započela korišćenje nove vakcine protiv virusa kovid 19, „Sputnjik lajt“, u cilju što efikasnije borbe protiv virusa.
U svetlu predstojeće posete Moskvi, predsednica vlade i ambasador Rusije zaključili su da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa, kroz susrete zvaničnika na najvišem nivou i građenje partnerskih odnosa, saopštila je Vlada Srbije.
Ruska vakcina Sputnjik lajt - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
RUSIJA
U Srbiju uskoro može stići i "Sputnjik lajt"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala