- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Litvanski predsednik našao „ruski trag“: Migranti dolaze u Minsk preko Moskve

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Litvanije Gitanas Nauseda
Predsednik Litvanije Gitanas Nauseda - Sputnik Srbija, 1920, 15.11.2021
Pratite nas
Litvanski predsednik Gitanas Nauseda izjavio je da je Rusija povezana sa migrantskom krizom oko Belorusije i da nelegalni migranti dolaze u Minsk preko Moskve.
Postoje dokazi o povećanoj aktivnosti putovanja migranata preko Moskve“, rekao je Nauseda na zajedničkoj konferenciji za štampu predsednika baltičkih zemalja koja je održana u Vilnjusu.
Prema njegovim rečima, „najnoviji događaji navode na razmišljanje da je Rusija na neki način povezana sa ovom krizom“. Kako kaže, mnogo toga govori o tome.
„Pre svega...migranti dolaze preko Moskve“, smatra predsednik Litvanije i dodaje da se zatim migranti iz Iraka odlaze u Minsk.
Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.
Situacija na poljsko-beloruskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
RUSIJA
Belorusija demantuje Zapad: Rusija nije umešana u migracionu krizu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala