- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sve je spremno za dugo iščekivani derbi – Zvezda ili Partizan?

© Sputnik / Privatna arhivaPionir pre početka meča KK Crvena zvezda i KK Budućnost
Pionir pre početka meča KK Crvena zvezda i KK Budućnost - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
Treneri košarkaša Crvene zvezde i Partizana, Dejan Radonjić i Željko Obradović, izneli su utiske pred prvi „večiti“ derbi u sezoni.
Crvena zvezda dočekuje Partizan u nedelju od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u osmom kolu ABA lige.
To će biti prvi od mnogo derbija u novoj sezoni, a sportska tenzija pred meč je na visokom nivou zbog dobre forme obe ekipe.
„Svi jako dobro znamo šta nose utakmice Crvene zvezde i Partizana, te utakmice imaju svoju specifičnost. Bez obzira što je tek početak sezone i što se u novembru ne igraju najvažniji mečevi, uvek je bitno dobro igrati protiv Partizana“, istakao je Radonjić.
„Utakmica koja nije kao neka druga. Specijalna je, rivalstvo između Zvezde i Partizana je opšte poznato. To je utakmica koja se komentariše ne samo u Beogradu i Srbiji, nego u celoj Evropi. Mislim da je dobro za košarku i za sve ljude koji vole košarku. Nadam se da će sutra biti lepa utakmica i da će sve biti na nivou na kojem bi svi želeli da bude“, izjavio je Obradović.
U dosadašnjih sedam kola regionalnog prvenstva, crno-beli nemaju poraz, dok su crveno-beli pretrpeli jedan. Ovaj duel će, potencijalno, imati težinu u određivanju domaćinstva pred početak plej-ofa, odnosno borbu za prvo mesto na tabeli.
„Partizan je u ovom trenutku bez poraza i prvi je na tabeli. Mi dočekujemo ovu utakmicu u žestokom ritmu u kojem igramo naše mečeve, kao i nakon velike potrošnje posle utakmice sa ASVEL-om, koja je proizvela da je više igrača izašlo iz nje sa posledicama, tako da smo pokušali da iskoristimo ovo vreme da se na najbolji mogući način oporavimo, budemo što spremniji i odigramo dobar meč u nedelju“, dodao je Radonjić.
„Želimo da bude sportski, dostojanstveno. Mi ćemo uraditi sve sa naše strane da tako i bude. Probali smo da se pripremimo na najbolji mogući način, svesni smo kvaliteta koje Crvena zvezda ima, ali probaćemo da damo sve od sebe u toj utakmici. Da vidimo koliko u ovom trenutku možemo da se nosimo sa jednom evroligaškom ekipom“, jasan je popularni ŽOC.
Utakmicu između „večitih“ rivala moći ćete da pratite uživo putem tekstualnog prenosa Sputnjika, u nedelju od 19 časova.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sva lepota srpske košarke kroz nekoliko urlika /video/
Đorđević surovo iskren posle debakla: Ne pamtim ovo
„Ne udaramo s leđa, odgojeni smo drugačije“ – braća Moris uhvaćena u laži /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala