- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sportski dan uz Sputnjik – Rusi u Splitu, Srbi u Lisabonu, a tu je i derbi!

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
Pred nama je sportski dan kakav dugo nije viđen, pošto se u roku od nekoliko sati igraju presudne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvensto. Srbija u Lisabonu, Rusija u Splitu – obema reprezentacija potreban je povoljan rezultat, s tim što Rusima igra i bod u Hrvatskoj, dok Srbi moraju da odnesu sva tri iz prestonice Portugalije.
A, između ova dva susreta igra se još jedan spektakl, košarkaški, Crvena zvezda dočekaće Partizan u prvom ovosezonskom derbiju.

Sportski dan uz Sputnjik i uživo prenosi:

15.00 Hrvatska – Rusija
19.00 Crvena zvezda – Partizan
20.45 Portugalija – Srbija
Ovaj spektakularan dan mogao je da bude upotpunjen i mečom Novaka Đokovića na startu Završnog turnira, ali najbolji teniser sveta izlazi na teren u ponedeljak, te će sportska publika morati da sačeka još jedan dan na duel Srbina i Norvežanina (Kasper Rud, ponedeljak 14.00).
Elem, vratimo se na nedeljni program. Ushićenje dostiže vrhunac, atmosfere su usijane, a program kreće u 15 časova utakmicom između Hrvatske i Rusije.

Hrvatska – Rusija (15.00)

„Zbornaja komanda“ nalazi se u boljoj poziciji od Hrvatske, posle devet odigranih utakmica ima 22 boda, dva više od protivnika, i dovoljan joj je bod za direktan plasman na Mundijal.
Hrvati su u dosadašnjem delu kvalifikacija imali dva kiksa, poraz od Slovenije i remi protiv Slovačke na domaćem terenu, i samo ih pobeda vodi u Katar.
Anketa
Ko će se plasirati direktno na Mundijal?
„Mi nismo reprezentacija koja se brani i tako igra fudbal. Mi smo borci, pobednici i to ćemo i pokazati. Poneće nas atmosfera, ali pokazali smo da znamo da budemo pametni u tim situacijama i da to možemo da savladamo. Ja sam pun samopouzdanja i vere u ovu reprezentaciju. Verujem momcima do neba da ćemo svi zajedno ovde posle utakmice komentarisati našu pobedu“, rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.
Očekuje se da će Rusija imati oko 400 navijača na Poljudu, a iako im igra remi, reprezentativac Rusije Georgij Džikija naglasio je da niko ne razmišlja u tom smeru.
„Da budem iskren, niko ne razmišlja o remiju. Na nama je da sprovedemo u delo ono što smo isplanirali pre početka, i ako to uspemo rezultat će doći“, kazao je Džikija.

Crvena zvezda – Partizan (19.00)

U 19 časova slikom se selimo u dvoranu „Aleksandar Nikolić“ gde će Crvena zvezda dočekati Partizan.
Očekuje nas verovatno najkvalitetniji derbi u poslednjih deset godina, crveno i crno-beli sklopili su odlične timove, igraju dobro na startu sezone i nema sumnje da će biti spektakl.
Anketa
Ko će pobediti u prvom košarkaškom derbiju?
„Svi jako dobro znamo šta nose utakmice Crvene zvezde i Partizana, te utakmice imaju svoju specifičnost. Bez obzira što je tek početak sezone i što se u novembru ne igraju najvažniji mečevi, uvek je bitno dobro igrati protiv Partizana“, istakao je Radonjić.
„Utakmica koja nije kao neka druga. Specijalna je, rivalstvo između Zvezde i Partizana je opšte poznato. To je utakmica koja se komentariše ne samo u Beogradu i Srbiji, nego u celoj Evropi. Mislim da je dobro za košarku i za sve ljude koji vole košarku. Nadam se da će sutra biti lepa utakmica i da će sve biti na nivou na kojem bi svi želeli da bude“, izjavio je Obradović.

Portugalija – Srbija (20.45)

Biće praćena utakmica u Splitu, kao i košarkaški derbi, ali u Srbiji ništa neće nadmašiti duel Portugalije i izabranika Dragana Stojkovića Piksija.
Računica je jasna, „Orlovima“ je potrebna pobeda u Lisabonu i gledajući forme igrača, kao i rezultate reprezentacije, to je daleko od nemogućeg.
Prethodnih godina činilo se da Srbija nema šta da traži protiv reprezentacija iz prvog šešira, ali dolaskom Piksija kompletna slika se promenila za samo nekoliko meseci i sada svi veruju u tri boda protiv Portugalije.
Anketa
Ko će se direktno plasirati na Mundijal?
I to s razlogom. Srbija igra moderan fudbal, atraktivan, stvara veliki broj prilika i upravo će ključ utakmice u Lisabonu biti realizacija tih šansi.
Kladionice favorizuju Portugaliju, što je i očekivano, međutim, četa Dragana Stojkovića imaće šta da kaže i nadamo se da će na kraju rezultat biti povoljan.
Vama samo ostaje da ostanete uz Sputnjik i ispratite današnji dan.
Hrvati bi trebalo da znaju – ovaj momak je odrastao u Sibiru /foto, video/
Sve je spremno za dugo iščekivani derbi – Zvezda ili Partizan?
Tadić i Ronaldo podižu atmosferu pred poslednju bitku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala