- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Letonija: Na granici sa Rusijom i Belorusijom počele vojne vežbe

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaLetonski vojnici
Letonski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
U letonskom regionu Latgalija koji se graniči sa Rusijom i Belorusijom, počele su vojne vežbe „The Decisive Point“, izjavio je ministar odbrane zemlje Artis Pabriks.
„Tražio sam da se objavi o početku vojnih vežbi u Latgaliji kako bi naše beloruske kolege – ako možemo tako da ih nazovemo – znale da one (vežbe) nisu samo to“, rekao je on novinarima.
U manevrima učestvuje oko tri hiljade pripadnika vojne milicije.
Prema rečima predstavnice Nacionalnih oružanih snaga Letonije Sandre Brale, vežbe će trajati do 12. decembra. Njihov cilj je da provera zajedničke saradnje, strukture timova, logistike, mobilnosti i procedura donošenja odluka.
Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.
Ukrajinski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
SVET
Kijev će ojačati granicu sa Belorusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala