- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kijev će ojačati granicu sa Belorusijom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2021
Pratite nas
Kijev će izgraditi utvrđenja na slabim delovima granice pet regiona koji se graniče sa Belorusijom, saopštila je televizija „Ukrajina 24“ posle zatvorenog sastanka kojim je predsedavao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov.
„Ministar unutrašnjih poslova još jednom je primetio da će već sledeće godine Ukrajina pojačavati granicu sa Belorusijom: a na slabim tačkama pet pograničnih regiona izgradiće specijalna utvrđenja“, navodi se u izveštaju.
Na sastanku o situaciji sa migrantima na granici Belorusije i EU učestvuju ukrajinski ministri, šefovi regionalnih državnih uprava, a pozvani su i ambasadori Litvanije i Poljske, saopštila je pres služba Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu.
Migrantska kriza na granici Belorusije sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, kuda su se od početka godine uputili migranti, zaoštrila se 8. novembra. Nekoliko hiljada migranata došlo je do belorusko-poljske granice i ne napušta pograničnu zonu. Neki od njih pokušali su da uđu u Poljsku razbijajući ogradu od bodljikave žice. Zemlje Evropske unije optužuju Minsk za namernu eskalaciju krize i pozivaju na uvođenje sankcija. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su za ovu situaciju krive same zapadne zemlje, zbog čijih dejstava ljudi beže od rata.
Kaver za videografiku o migrantima u Belorusiji - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
SVET
Odakle dolaze i kuda idu „beloruski“ migranti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala