- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odneo je zastavu Srbije u Vašington i pokazao se Americi – čak i protiv „čudovišta“ /video/

© AFP 2023 / PATRICK SMITHDeni Avdija
Deni Avdija - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Deni Avdija, reprezentativac Izraela i sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, nastavio je da pruža sjajne partije u dresu Vašington Vizardsa, a kakva je mašina postao u defanzivi pokazao je i na meču protiv Milvokija, aktuelnog NBA prvaka.
Posle oporavka od teške povrede Deni Avdija, košarkaš srpskog porekla pokazao je na startu sezone da će Vizardsima biti od velike pomoći.
Avdija briljira u defanzivi, a to je iskusio čak i Janis Adetokunbo, grčki as koji je upisao 29 poena protiv Vizardsa, ali mu je igrač srpskog porekla zadavao muke.
„Čudovište“ iz Grčke, kakav je nadimak Adetokumba, nije uspeo da pronađe način da prođe Avdiju, što mu se ne dešava toliko često u NBA ligi.
Avdija je nedavno potpisao ugovor koji mu obezbeđuje 4.700 dolara za ovu sezonu, ali kada je stigao u tim nije sve bilo tako sjajno.
Izraelac je izabran u prvoj rundi drafta, u Vašington je odneo uz izraelsku i zastavu Srbije pre nego što je odigrao 54 utakmica nakon čega je zadobio izuzetno nezgodnu povredu.
U meču sa Golden Stejtom u trenutku doskoka Avdija je povredio zglob desne noge.
Srećom, mladi košarkaš oporavio se i nastavio da igra na vrhunskom nivou, a za to je zaslužan i njegov saigrač Rasel Vestbruk koji ga je motivisao.
„U napadu Rasel viče na njega ako ne šutira. Kad god Ras viče, uradiš ono što on kaže“, objasnio je jednom prilikom Bredli Bil.
Kasnije je i Avdija potvrdio da proslavljeni as ima veliki uticaj na njega.
„Ras me je psihički ojačao, sigurno. Igrati sa sjajnim igračem kao što je Ras nije bilo lako, posebno kao novajlija. On zahteva mnogo od tebe na terenu i ja sam to ponekad doživljavao na teži način“, objasnio je Avdija.
Košarkaš srpskog porekla sjajno pronalazi saigrače u bitnim trenucima pa je na meču sa Milvokijem upisao asistenciju posle koje je usledila presudna trojka Spensera Dinvidija koja je donela pobedu Vizardsima.
Deni Avdija - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2020
Sin Zvezdine legende govorio za Sputnjik o srpskoj zastavi koju je odneo u Vašington
Deni Avdija - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2020
Avdija predstavljen u Vašingtonu – sa srpskom zastavom /foto/
Deni Avdija - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Poneo je zastavu Srbije u Vašington i nije propustio da čestita praznik: Srećan rođendan, Srbijo!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala