- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Agresivna aktivnost NATO-a u Crnom moru ne jenjava: Ruska vojska ispratila četiri špijunska aviona

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaRuski bombarder Su-24 vazduhoplovnih snaga Rusije
Ruski bombarder Su-24 vazduhoplovnih snaga Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
Pratite nas
Aktivne operacije brodske grupe Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država i izviđačkih letova NATO-a odvijaju se u severozapadnom delu Crnog mora, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.
Radari Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Crnomorska flota u proteklom danu identifikovali su i ispratili četiri leta izviđačkih aviona zemalja NATO-a u vazdušnom prostoru iznad crnomorskog regiona.
Takođe je precizirano da su američki razarač sa navođenim raketnim oružjem „Porter“ i komandni brod „Maunt Vitni“ održali niz zajedničkih vojnih vežbi sa brodovima Turske, Rumunije i Ukrajine u međunarodnim vodama kod obale Rumunije i uplovljavali su u luku Konstanca u Rumuniji.
„Strateški izviđački avion U-2S Ratnog vazduhoplovstva SAD, koji je poleteo sa baze Akrotiri na ostrvu Kipar, izvršio je izviđanje iz vazdušnog prostora Ukrajine i severozapadnog dela Crnog mora“, ističe se u saopštenju.
U zoni dejstava američkih brodova primećeni su izviđački letovi tri patrolna aviona P-8A Ratne mornarice SAD.
„Ničim izazvana agresivna vojna aktivnost SAD i zemalja NATO-a u crnomorskom regionu i uključivanje crnomorskih zemalja predstavlja pretnju po regionalnu bezbednost i stratešku stabilnost“, upozorava Ministarstvo odbrane Rusije.
Kako se navodi, ruska vojska nastavlja da prati agresivnu vojnu aktivnost Sjedinjenih Američkih Država u crnomorskom regionu.
Akcije američkih brodova prate ruska raketna krstarica „Moskva“, fregata „Admiral Esen“ i patrolni brod „Pavel Deržavin“.
Turski NATO vojni brod „Turgutreis“ u Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2021
RUSIJA
„Oni su naoružani strateškim oružjem“: Putin o brodovima i avijaciji NATO-a u Crnom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala