- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Srbija peva za Teodorakisa: Tri koncerta u čast velikog prijatelja srpskog naroda /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupilo Društvo grčko-srpskog prijateljstvaProba hora „San Đakomo“
Proba hora „San Đakomo“ - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Simfonijski orkestar Mikisa Teodorakisa, hor gradske opštine Krf „San Đakomo“ i solisti iz Atine stigli su u Srbiju gde će danas, sutra i preksutra održati koncerte posvećene čuvenom grčkom kompozitoru Mikisu Teodorakisu.
U organizaciji društva grčko-srpskog prijateljstva i pravoslavnog časopisa „Svetosavsko zvonce“ grčki umetnici će najpoznatija dela iz Teodorakisovog bogatog opusa predstaviti srpskoj publici danas u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi s početkom od 19 časova.
© Foto : Sputnjiku ustupilo Društvo grčko-srpskog prijateljstvaGrčki umetnici stigli u Srbiju
Grčki umetnici stigli u Srbiju - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Grčki umetnici stigli u Srbiju
Poštovaoci Teodorakisovog dela iz Beograda će 13. novembra od 16 časova imati prilike da čuju duhovne grčke pesme u Kripti Hrama Svetog Save, gde će nastupiti hor gradske opštine Krf, dok će poslednji od ova tri nastupa biti održan u nedelju, 14. novembra, takođe od 16 časova na tvrđavi Golubac.
Mikis Teodorakis bio je prepoznatljiv po svom revolucionarnom stavu — sam protiv svih, pravdom protiv nepravde. On je protiv NATO-a ustao uperivši u njega svoje najjače oružje, a to je pesma. Podigao je toliki narod u Grčkoj. To je najveće okupljanje u Atini u skorijoj istoriji. Oko milion i po ljudi je bilo na tom događaju. Tim snimkom će i početi koncerti u Srbiji“, izjavio je nedavno organizator koncerata, predsednik društva grčko-srpskog prijateljstva Željko Popović za Sputnjik.
Pogledajte izvođenje pesme „Ovo je Srbija“ sa generalne probe Simfonijskog orkestra Mikisa Teodorakisa i hora „San Đakomo“ održane pred koncerte u Srbiji:
Mikis Teodorakis je bio jedan od najvećih grčkih, ali i planetarnih kompozitora, a svetsku slavu stekao je komponujući muziku za filmove, kao što su „Grk Zorba“, „Z“ ili „Serpiko“. Preminuo je u 96. godini, 2. septembra 2021.

Mikis Teodorakis - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
DRUŠTVO
Pesmom protiv NATO projektila: Slavni Teodorakis je pevao za Srbiju, sad Krf i Srbija pevaju za njega
Mikis Teodorakis - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2021
REGION
Budite hrabri: Nacionalni heroj Grčke koji je digao glas protiv agresije na Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala