- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Raste agresivna aktivnost: Ruska vojska ispratila šest špijunskih aviona NATO-a iznad Crnog mora

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPilot ruskog vojnog aviona prati američki razarač u Crnom moru
Pilot ruskog vojnog aviona prati američki razarač u Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Ruski radari za dan su detektovali šest letova izviđačkih aviona NATO-a u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, saopštava Ministarstvo odbrane Rusije, ističući da nastavlja da prati agresivnu vojnu aktivnost SAD u crnomorskom regionu.
Intenzitet vazdušnog izviđanja zemalja NATO-a u blizini granica Rusije u Crnom moru nastavlja da raste“, konstatuje ruska vojska.
Kako se navodi, u centralnom i severozapadnom delu Crnog mora zabeleženi su izviđački letovi tri patrolna aviona P-8A „Posejdon“ Ratnog vazduhoplovstva SAD sa vazduhoplovne baze na ostrvu Sicilija u Italiji, kao i izviđačkog aviona C-160G „Gabriel“ Ratnog vazduhoplovstva Francuske sa baze na teritoriji Rumunije.
Takođe su identifikovani izviđački avion RC-135 američkih vazduhoplovnih snaga koji je poleteo sa baze na ostrvu Krit i američki izviđački avion U-2S sa baze na Kipru.
Ruska vojska saopštava da se razarač „Porter“, komandni brod „Maunt Vitni“ i tanker „Džon Lenthol“ američke Ratne mornarice nalaze u jugozapadnom delu Crnog mora i da nastavljaju da se kreću ka zapadu. Akcije američkih brodova kontroliše ruska Crnomorska flota: raketna krstarica „Moskva“, fregata „Admiral Esen“ i patrolni brod „Pavel Deržavin“.
Ministarstvo odbrane Rusije ponovo ističe da agresivnu vojnu aktivnost SAD u crnomorskom regionu smatraju pretnjom regionalnoj bezbednosti i strateškoj stabilnosti.

„Pravi cilj dejstava SAD u crnomorskom regionu, koje nije izazvala Rusija, je proučavanje zone ratnih operacija u slučaju vojnog rešavanja sukoba na jugoistoku od strane Kijeva“, zaključuje Ministarstvo odbrane Rusije.

Podsetimo, u četvrtak je izviđački avion RC-135 britanskog ratnog vazduhoplovstva pokušao da se približi granici jugozapadno od Krima, zbog čega je u vazduh podignut ruski lovac Su-30.
Američki razarač Porter i komandni brod američke mornarice Maunt Vitni na Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
RUSIJA
Krim upozorio NATO: Ne zanosite se na Crnom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala