Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Jača antisrpski narativ u Americi: Upozorenje Srba iz SAD

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteZgrada američkog Kongresa u Vašingtonu
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
„Srpsko-američka glasačka alijansa“, prva politička organizacija Srba u Americi, upozorila je da se u poslednje vreme intenzivira antisrpski narativ i u tom kontekstu podsetila na pismo sedmorice američkih kongresmena upućeno predsedniku SAD Džozefu Bajdenu za koje se, kako ističu, odavno zna da promovišu interese Albanaca i bosanskih muslimana.
Alijansa je ocenila da takva propaganda u stilu 90-ih prošlog veka dolazi sa više strana, uključujući i medije.
„Očigledno, oni smatraju da je njihovo vreme došlo da ponovo izazovu haos i u tome su ohrabreni“, konstatuje „Srpsko-američka glasačka alijansa“.
Navodeći da je srpska istorija usko isprepletena sa američkom i da su dve zemlje istorijski prijatelji i saveznici, iz Alijanse poručuju da na tom principu žele da slede kao normu političkog angažovanja, bez obzira na bolne tačke u prošlosti.
„Međutim, čini se da oni koji žele da ugroze velike korake napravljene ka pomirenju i obnovi namerno rasplamsavaju ovaj deo te negativne prošlosti“, kaže se u saopštenju, objavljenom na Dan primirja u Prvom svetskom ratu.
„Bez obzira na to što ste možda čuli u određenim krugovima, stvari se baš ne odvijaju najbolje po sveukupne srpske interese, jer oni koji izgleda da ih zastupaju nisu dobro opremljeni, obrazovani ili iskusni da bi se snašli u složenoj dinamici Kapitol hila“, smatraju u „Srpsko-američkoj glasačkoj alijansi“.
S tim u vezi, ističu da bez ozbiljnog finansiranja, strateškog lobiranja, ili biračke baze, neće biti uspeha, niti neophodnog uticaja na politiku.
„Vođenje ključne ekonomske politike i investicija preko angažovanih kompanija je plemenit cilj, ali kao što je pokazala poseta ambasadora Grenela regionu, bez čvrste političke stabilnosti, investitori neće podržati tu ideju“, navode iz Alijanse.
Kako ističu, od poslednjih izbora srpska zajednica u Americi je mnogo više aktivna, uključena i organizovana, ali je još daleko od onoga gde bi trebalo da bude kako bi se njihovi glasovi čuli tamo gde je to najvažnije.
„Imajući u vidu da smo kao dijaspora, potpuno i namerno politički izolovani i ignorisani od strane naše dedovine Srbije, moramo učiniti sve da ojačamo naš uticaj u ovoj našoj velikoj američkoj naciji koju svi volimo i nazivamo domom“, navodi se u saopštenju uz poruku Srbima u Americi da su oni glasačka baza i da imaju moć da odluče ko će najbolje da predstavlja njihove interese.
Američki Kongres u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
SRBIJA
Sprema se odgovor: Albansko-bošnjačko pismo Bajdenu vraća se kao srpski bumerang u Kongres SAD
Zastava SAD - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SRBIJA
Američki kongresmeni predvođeni albanskim i bosanskim lobistima žalili se Bajdenu na Vučića
Ričard Grenel, savetnik Donalda Trampa - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2021
SRBIJA
Grenel demantovao da ga Vlada Srbije plaća za lobiranje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala