- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šokirao je Zvezdu, a sada je razbesneo Irce i naneo štetu Srbiji: „Poništen nam je regularan gol“

© Foto : Jutjub/SkrinšotHesus Hil Mansano
Hesus Hil Mansano - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
Pratite nas
Španski arbitar Hesus Hil Mansano kojeg su upamtili fudbaleri i navijači Crvene zvezde na meču sa Milanom, ponovo se našao u centru pažnje i ponovo je na sebe navukao gnev navijača iz Srbije. Prema rečima selektora Irske poništio im je čist gol protiv Portugalije, koji bi najviše odgovarao Orlovima na putu ka direktnom plasmanu na Mundijal.
Igrao se kasni 94. minut kada je Španac Hil Mansano prekinuo akciju domaćih fudbalera zbogsumnjivog faula nad golmanom Portugalije Ruijem Patrisijom.
Kontakt je bio krajnje blag i prosto je neshvatljivo zbog čega je Mansano, koji je inače u Španiji poznat kao arbitar koji favorizuje jače timove i selekcije, tako olako prekinuo igru i sačuvao Portugalce.
Da je priznat gol Ircima, najviše bi profitirala Srbija, s obzirom na to da bi Orlovi ostali lideri Grupe A sa 17 bodova, dok bi Ronaldo i drugovi ostali na 16, te bi u meču istine i odluke 14. novembra u Lisabonu morali da jurišaju na trijumf.
Ovako im je dovoljan i nerešen ishod, dok Srbija mora da slavi ukoliko želi direktan plasman na Mundijal u Kataru naredne godine.
Na društvenim mrežama momentalno je krenula lavina komentara da Evropska kuća fudbala UEFA protežira Portugaliju, kojoj je poslat arbitar iz komšiluka da deli pravdu na Ostrvu.
Oglasio se i selektor Irske Stiven Keni koji je posle meča jasno i glasno poručio da je njegova selekcija oštećena i da je gol bio regularan, čime je još jednom osporio kvalitet Hesusa Hila Mansana.
„Ušli smo u utakmicu nervozno i dopustili Portugaliji da cirkuliše sa loptom. Od sredine prvog dela počeli smo da unapređujemo igru. U drugom poluvremenu bili smo bolji rival, igrali smo kvalitetniji fudbal. Igrali smo protiv ekipe koja je konstantno opasna sa vrhunskim igračima, a nismo im dozvolili da stvore previše prilika. Pri tome, poništen nam je savršeno regularan gol“, besan je bio posle meča Keni.
Podsetimo, Španac je u revanš meču Zvezde i Milana u šesnaestini finala Lige Evrope zaustavio napad crveno-belih tačno po isteku 95. minuta, ne dozvolivši srpskom šampionu da pokuša da dođe do gola, samim tim i plasmana u narednu fazu.
Nedugo zatim je u meču Primere na susretu Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida promenio kriterijum, te je dozvolio da po isteku produženog vremena Baskijci pokušaju da dođu do izjednačenja.
Takođe, u sudaru pomenutih timova je zbog isključenja Žoaa Feliksa dobio pretnje smrću od pristalica madridskog kluba.
Aleksandar Mitrović proslavlja prvi gol protiv Azerbejdžana na utakmici kvalifikacija za SP u Kataru - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
SPORT
Dva poklona za Srbiju pred „lisabonsko finale“
Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
SPORT
Braća su pokorila svet i sada su ponovo zajedno /foto/
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2021
SPORT
Ronaldo se u Dablinu nije video, ali je imao poruku za Srbiju: „Zapečatićemo naš put“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala