- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata odgovorio Blinkenu: Nije Rusija napravila greške 2014. nego Amerika i Ukrajina

© Sputnik / Aleksandar Poljakov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov odreagovao je na izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je upozorio Rusiju da ne „ponavlja greške iz 2014. godine“, rekavši da greške tada nije pravila Rusija, nego američke vlasti.

„Nisam baš razumeo, kakve smo mi to greške napravili 2014. godine? Te godine su pogrešili ljudi koji su dozvolili da se dogodi državni udar u Ukrajini i, shodno tome, administracija Sjedinjenih Američkih Država koja je tada bila na vlasti, a koja po svojoj stranačkoj pripadnosti nije daleko od onih koji su danas na vlasti u Vašingtonu“, rekao je Rjabkov.

Kako je istakao, rukovodstvo u Vašingtonu je „napravilo i nastavlja da pravi more grešaka, između ostalog i na polju razvoja, tačnije odsustva barem relativne stabilizacije u odnosu sa ruskom stranom, za šta je Moskva spremna“.
„Eto to su prave greške. Neophodno je da kolege u Vašingtonu porade na greškama“, poručio je ruski diplomata.
Podsetimo, tokom sastanka sa ukrajinskom delegacijom u američkoj prestonici američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio je Rusiju da „ne ponavlja greške iz 2014. godine u Ukrajini“. Istovremeno je dodao da sve provokacije dolaze samo iz Moskve.
Entoni Blinken  - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
RUSIJA
Amerika upozorava Rusiju da „ne ponavlja greške iz 2014. godine“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala