- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija spremna da neutrališe svaku provokaciju na Crnom moru

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaVeliki desantni brod "Novočerkask" i helikopteri Mi-8 na vojnim vežbama Crnomorske flote na Krimu
Veliki desantni brod Novočerkask i helikopteri Mi-8 na vojnim vežbama Crnomorske flote na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
Pratite nas
Rusija je spremna da neutrališe sve provokacije u crnomorskom regionu, izjavila je za Sputnjik senator sa Krima Olga Kovitidi.

„Spremni smo na sve provokacije i spremni smo da ih neutrališemo. Na Krimu je raspoređena velika borbeno sposobna grupa kopnenih trupa i snaga Crnomorske flote koja može da pruži otpor oružanim snagama kako Sjedinjenih Američkih Država, tako i njenih saveznika“, istakla je Kovitidi.

Prema njenim rečima, Rusija je vrlo svesna da je pojačana vojna aktivnost SAD i njenih saveznika u Crnom moru ozbiljan destabilišući faktor u regionu Azovskog i Crnog mora.
Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da se na Crnom moru primećuje povećana vojna aktivnost Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika iz NATO-a.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2021
RUSIJA
Rusija: Povećava se rizik od sukoba na Crnom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala