- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija uvodi specijalnu liniju voza iz Moskve do domovine Deda Mraza

© Sputnik / Юriй Kaver / Uđi u bazu fotografijaVeliki Ustjug, zavičaj Deda Mraza
Veliki Ustjug, zavičaj Deda Mraza - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2021
Pratite nas
Brzi voz „Deda Mraz ekspres“ počeće da saobraća između Moskve i Velikog Ustjuga tokom novogodišnjih praznika, saopštila je pres služba administracije Vologodske oblasti (severozapadna Rusija).

„Prvo smo napravili plan saobraćanja voza na liniji Moskva-Veliki Ustjug. Uspeli smo da za četiri sata skratimo vreme putovanja - sa 22 sata na 18 sata. Prvobitno smo odabrali četiri datuma za polazak voza, a u slučaju veće potražnje planiramo da ova linija ostane stalno u rasporedu železnice“, rekao je generalni direktor „Ruskih železnica“ Dmitrij Pegov.

Plan je da voz „Deda Mraz ekspres“ iz Moskve kreće 3, 4, 5. i 8. januara u 16:15. U Veliki Ustjug će stići sledećeg dana u 10:00. Tokom dana posetioci mogu da borave na imanju Deda Mraza, da odu na neku ekskurziju ili da prošetaju po istorijskom gradu. Povratak voza je planiran za 18:00, a dolazak u Moskvu sledećeg dana u 10:13.
Rusi veoma vole da putuju tokom novogodišnjih praznika. Najpopularnije destinacije u ovom periodu su Krasnaja Poljana u Sočiju, obilazak starih gradova, koji pripadaju takozvanom „Zlatnom krugu“, kao i putovanja u Podmoskovje i Sankt Peterburg.
Kuća ruskog Deda Mraza u Velikom Ustjugu - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2021
Austrijski novinar u poseti ruskom Deda Mrazu: Njegova kuća je bajkovit svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala