Austrijski novinar u poseti ruskom Deda Mrazu: Njegova kuća je bajkovit svet

© Sputnik / Alexander YurievKuća ruskog Deda Mraza u Velikom Ustjugu
Kuća ruskog Deda Mraza u Velikom Ustjugu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novinar austrijskog lista „Standard“ Andre Balin podelio je svoje utiske posle posete rezidenciji ruskog Deda Mraza u Velikom Ustjugu.
„Daleko, daleko na severu, gde su los i snežni zec jedan drugom poželeli laku noć, ruski Deda Mraz čeka svoje goste. Već 21 godinu, uz blagoslov države, njegov dom je čarobna šuma u ​​blizini starog trgovačkog grada Velikog Ustjuga, koji se nalazi 900 kilometara severoistočno od Moskve“, piše novinar.

Prema njegovim rečima, oni koji žele da posete Deda Mraza moraju da pređu dugačak put, a većina gostiju stiže automobilima.

„Bez obzira na to što je to dugo putovanje, svake godine stotine hiljada porodica poseti 

sivobradog vladara ruske zime u njegovoj rezidenciji“, kaže Balin.

Novogodišnji Dedmorobus sa muzičarima u kostimima Deda Mraza u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Ulicama Sankt Peterburga kruži autobus sa Deda Mrazovima /foto/

Deda Mraza tokom cele godine možete naći na njegovom imanju, gde ima svoju ledenu palatu.

„I leti i zimi tamo je sve od leda: stolice, sto i krevet, tu su Maša i tri medveda iz istoimene bajke i mnogi drugi likovi. Čak je i samovar napravljen od leda", opisuje novinar.

Prema njegovim rečima, Deda Mraz svoje male goste obično prima u višespratnoj drvenoj kući u ruskom stilu, gde sedi na svom tronu u crvenom ili plavom ogrtaču i „svima govori lepe reči i strpljivo odgovara na dečja pitanja“.

U slučaju da dete sumnja u postojanje Deda Mraza, tada mu ova poseta „daje novi podsticaj njegovoj veri u magičnu moć bajkovitog delitelja poklona“.

„Poseta će svakako biti odličan poklon deci. Pored Deda Mraza, u njegovoj rezidenciji upoznaćete i mnoge druge likove ruskog bajkovitog sveta, na primer iz bajke „Dvanaest meseci" ili okrutnu Baba Jagu", navodi Balin.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala