- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Buk“ i „Pancir“ štite Siriju: Oboreno šest izraelskih raketa

© Sputnik / Mihail Fomičev / Uđi u bazu fotografijaPancir-S1 - samohodni raketno-topovski kopneni sistem
Pancir-S1 - samohodni raketno-topovski kopneni sistem  - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2021
Pratite nas
Sirijska vojska je pomoću sistema „Buk M2“ i „Pancir S“ ruske proizvodnje uništila šest od osam raketa koje su izraelski lovci lansirali tokom vazdušnog napada, saopštio je zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Vadim Kulit.
„Nakon što su narušili državnu granicu Sirije iz pravca Severnog Libana, šest taktičkih lovaca F-15 Ratnog vazduhoplovstva Izraela je 8. novembra izvelo napad sa osam navođenih raketa na objekte logističke podrške vladinih snaga Sirije u provinciji Homs. Dežurne snage sirijskih PVO su pomoću sistema ruske proizvodnje 'Buk M2' i 'Pancir S' koji su u sastavu njihovog naoružanja uništile šest raketa“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.
Kulit je takođe saopštio da je usled vazdušnog napada Izraela u sirijskoj provinciji Homs pričinjena neznatna materijalna šteta, te da su ranjena dva sirijska vojnika.
Ruski vojnici na bazi Hmejmim - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2020
„Ovde smo na duže“: Ruska baza u Siriji neosvojiva tvrđava /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala