Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Usvojen plan o beogradskom metrou

Pratite nas
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u prestonici sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.
Plan generalne regulacije podrazumeva da 2030. godine šinski sistem postane dominantan podsistem u javnom prevozu Beograda.
Osim izgradnje metroa, planom je predviđeno širenje tramvajske mreže i "BG voza".
Radovi na izgradnji Beogradskog metroa počinju 22. novembra na Makiškom polju, najavio je početkom novembra ministar finansija Siniša Mali, nakon potpisivanja ugovora o Projektu izgradnje infrastrukture za metro.
Odbornici su usvojili i Predlog plana detaljne regulacije dela naselja Cerak Vinogradi i Predlog plana detaljne regulacije područja između privredne zone "Autoput" i aerodroma "Nikola Tesla", kao i izmene i dopune planova detaljne regulacije koje se odnose na četiri mesne zajednice opština Zvezdara i Voždovac i za potez duž ulica Zemunska - Tošin bunar u Novom Beogradu, preneo je RTS.
Takođe, usvojen je i Predlog odluke o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine u opštini Savski venac, kao i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za prostornu celinu uz ulicu Dunavski kej, Linijski park - Beograd i ulicu Žorža Klemansoa u opštini Stari grad.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala