- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova o napadu na patrolu OEBS-a: Razuzdano ponašanje Kijeva više ne može da se ignoriše

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Bespilotne letelice u zoni konflikta u Donbasu imaju pravo da koriste samo posmatrači OEBS-a, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Kako kaže, Nemačka i Francuska ne mogu više da ignorišu razuzdano ponašanje Kijeva.
„Posmatrači OEBS-a našli su se u zoni napada dronova Oružanih snaga Ukrajine. U saopštenju misije piše da je do eksplozije došlo 20-30 metara od lokacije patrole“, podsetila je Zaharova na svom Telegram kanalu.
S tim u vezi, ukazala je na to da Kijev krši Minske sporazume.
„Pariz i Berlin, koji se zalažu za održavanje sastanka u 'normandijskom formatu', ne mogu više da se prave da ne primećuju razuzdano ponašanje kijevskog režima koje ubija ranije postignute dogovore, a što je najvažnije – nadu ukrajinskih građana u miran život“, istakla je Zaharova.
Podsetimo, u izveštaju misije OEBS-a od 6. novembra navodi se da se patrola specijalne posmatračke misije OEBS-a našla u zoni napada bespilotne letelice na periferiji naselja Boloteno koje kontroliše Kijev u Donbasu.
Kako se precizira u izveštaju, misija je „videla kako su vojnici Oružanih snaga Ukrajine pucali u vazduh“. Posmatrači OEBS-a takođe su videli dron koji ne pripada Misiji kako leti na visini od 100-150 metara iznad položaja ukrajinskih Oružanih snaga, a nešto kasnije i iznad patrole OEBS-a.
Pripadnik posmatračke misije OEBS-a u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
SVET
Donbas: Patrola OEBS-a pod vatrom drona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala