- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković u Teslinoj majici poslao snažnu poruku: „Blagosloven sam“ /foto/

© AP Photo / Francois MoriNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković je u Parizu ispisao nove zlatne stranice istorije tenisa. Rekordni sedmi put obezbedio je prvo mesto na kraju godine, a kasnije se biranim rečima u društvu najbližih saradnika oglasio putem društvenih mreža.
Pobedom u polufinalu Mastersa u nad Hubertom Hurkačom Đoković je nadmašio Pita Samprasa, s kojim je bio izjednačen, s obzirom na to da su obojica po šest puta završavala godinu na vrhu ATP rang liste.
Novak je i teoretski obezbedio rekordni sedmi put da bude prvi, te se oglasio uoči finala koje ga u nedelju od 15 časova u prestonici Francuske očekuje sa drutim reketom sveta – Danilom Medvedevim koji je lako izašao na kraj sa Aleksanderom Zverevom.
„Velika je čast i zadovoljstvo prestići Samprasa, uzora iz detinjstva i završiti godinu kao broj 1 na svetu sedmi put u karijeri. Zahvalan sam i blagosloven što sam u ovako privilegovanoj poziciji. Teško je u potpunosti osetiti veličinu istorijskih uspeha dok sam još aktivan u profesionalnom tenisu. Ovom dostignuću, kao i svim ostalim, doprineli su najbliži ljudi u mom životu i karijeri koji su nesebično davali bezrezervnu podršku. Hvala Bogu i slava Rodu“, napisao je Novak i okačio na društvenim mrežama, a bio je odeven u majicu sa likom Nikole Tesle.
Podsetimo, Đoković u Parizu ima priliku da obori još jedan rekord u slučaju da se domogne nove Masters titule. Bila bi mu to rekordna 37, čime bio iza sebe ostavio Rafaela Nadala s kojim je trenutno izjednačen na koti 36.
Ženska teniska reprezentacija Rusije proslavlja osvajanje Bili Džin King kupa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Ruske teniserke na krovu sveta posle 13 godina!
Novak Đoković i Pit Sampras - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Đoković: Ovo je verovatno najvažniji uspeh u našem sportu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Preokret, „krompir“ i drama – Đoković u finalu Pariza!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala