- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić progovorio o Srbiji: Rano je pričati o tome...

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Nikola Jokić je posle nove vanserijske partije i pobede Denvera nad Hjustonom (95:94) prvi put progovorio o reprezentaciji Srbije za koju nije zaigrao u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.
MVP NBA lige za prethodnu sezonu je iz ličnih razloga odlučio da „preskoči“ reprezentativne obaveze što je podiglo veliku prašinu u Srbiji.
Mnogi su osudili takav potez Nikole Jokića, ali je on poručio da želi da radi na svom telu, a i supruga mu je u to vreme bila u drugom stanju, te je reprezentacija u tom trenutku pala u drugi, treći plan...
Jokić je posle trijumfa nad Hjustonom u kojem je ponovo zaslužio epitet heroja odgovarao na pitanja, a jedno od njih stiglo je iz Srbije. Portal Mondo pitao je centra Denvera da li se nešto promenilo po tom pitanju i da li je u kontaktu sa novim selektorom Svetislavom Pešićem.
„Bio sam u kontaktu sa selektorom, ne nešto previše. Jako rano je pričati o reprezentaciji sada, ne mogu da razmišljam toliko unapred, ne znam šta će da bude. Ne znam ništa povodom toga“, rekao je Jokić za Mondo.rs.
Podsetimo, Svetislav Pešić je nakon preuzimanja Orlova 29. septembra, poručio da će se udvarati Jokiću, što je jasan pokazate da i te kako Kari i Srbija računaju na košarkaškog genija koji nosi dres Denvera.
„Prozivali su me zbog nekih izjava da sam se udvarao Jokiću. Ne samo da se se udvarao, već ću se svakom igraču udvarati i objašnjavati kako je za njega i njegovu karijeru dobro da igra za reprezentaciju. Posećivaću igrače, pričaću sa njima, gledaću mečeve. Pokušaću da pomognem igraču da bude bolji, da napravim empatiju, da zna da sam tu i da hoću da pmognem. To je deo mog posla kao trenera“, izjavio je svojevremeno Svetislav Pešić.
Posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre i poraza od Italije, Orlovi su završni turnir u Tokiju gledali kraj malih ekrana, kao i čitava Srbija, a sada ih očekuje početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Prvi meč zakazan je za 25. novembar u Beogradu sa Letonijom, tri dana kasnije idu na megdan Belgiji.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
SPORT
Sveti Luka: Korak unazad, pa trojka preko ruke uz zvuk sirene /video/
Nikola Jokić i Majkl Porter junior - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Neviđena bruka Jokićevog saigrača /video/
Robert Sarver, američki biznismen i vlasnik Finiks Sansa - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
SPORT
Drama u NBA: Teške optužbe na račun američkog biznismena, pokrenuta istraga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala