- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama u NBA: Teške optužbe na račun američkog biznismena, pokrenuta istraga

© AP Photo / Ross D. FranklinRobert Sarver, američki biznismen i vlasnik Finiks Sansa
Robert Sarver, američki biznismen i vlasnik Finiks Sansa - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
NBA liga pokrenula je istragu protiv američkog biznismena i vlasnika Finiks Sansa Roberta Sarvera zbog navodnog rasizma, seksizma i mnogo toga drugog.
NBA liga je objavila da je zvanično pokrenula istragu samo nekoliko sati nakon što je poznati portal ESPN objavio članak u kojem bivši i sadašnji zaposleni u Finiksu svedoče protiv Sarvera.
Više od čak 70 bivših i sadašnjih zaposlenih u Sansima su govorili o tome kako je su bili svedoci i žrtve toksične, a neretko i nebezbedne atmosfere tokom Sarverovog 17-godišnjeg boravka u Arizoni.
„Ako komesar (Adam Silver) sprovede istragu u Finiksu, biće zaprepašćen onim što će pronaći“, rekao je jedan od sagovornika autora teksta na ESPN-u.
NBA liga je uposlila pravnu firmu Vočtel Lipton, koja će se pozabaviti „ekstremno ozbiljnim optužbama“ koje su iznete u članku pomenutog medija.
Sarver se u međuvremenu oglasio rekavši da jedva čeka istragu i da mu je želja „da skine ljagu sa svog imena i da povrati reputaciju organizacije na koju je ponosan“.
U tekstu se ne navodi šta je tačno Sarver radio, izuzev jednog dela u kojem jedan bivši zaposleni u Finiksu otkriva da mu je američki biznismen tokom jednog događaja skinuo pantalone pred kolegama i koleginicama.
Ukoliko navodno veoma ozbiljne optužbe protiv Sarvera budu dokazane, NBA liga će mu najverovatnije oduzeti franšizu koje je vlasnik, baš kao što je bio slučaj 2014. godine sa Donaldom Sterlingom.
Liga se tada umešala zbog toga što je su u javnost isplivali audio-snimci rasističkih ispada pomenutog Sterlinga, čak i prema svojim tamnoputim igračima.
Sterling je tada morao da proda El-Ej Kliperse jer je dobio doživotnu zabranu pojavljivanja na NBA utakmicama i vođenja bilo koje NBA ekipe, ali nije ostao praznih ruku, pošto mu je za franšizu iz Los Anđelesa Stiv Bolmer platio čak dve milijarde dolara.
Nikola Jokić i Majk Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
SPORT
Alarm u Koloradu: „Jokić me brine“
Košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
SPORT
Tvorac serije za kojom je „poludeo“ svet odgovorio Lebronu: „Neka napravi svoj kraj“
Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.10.2021
SPORT
„Da se Jugoslavija nije raspala...“: Čuveni Amerikanac oduševljen Jokićem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala