- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ne mašite bakljama blizu bureta baruta: Krim savetuje Americi da ne ide stopama britanskog razarača

CC BY 2.0 / U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 1st Class Justin Stumberg / Američki brodovi "Porter" i "Maunt Vitni" na vojnim vežbama na Crnom moru
Američki brodovi Porter i Maunt Vitni na vojnim vežbama na Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Amerika ne bi trebalo da „maše bakljama pored bureta baruta“ time što pušta svoje brodove da plove kroz teritorijalne vode kod obale Krima, izjavio je poslanik ruske Državne dume iz krimskog regiona Mihail Šeremet.
„Ne savetujemo američkim brodovima da idu stopama britanskog razarača i da narušavaju granica naših teritorijalnih voda kod obale Krima, pokušavajući da pruže podršku Ukrajini. Apsolutno je nebezbedno ponašati se bezobrazno kod naših granica. Ne treba mahati bakljama u blizini bureta baruta“, istakao je ruski poslanik.
Prema njegovim rečima, svi pokušaji provokacija „biće sasečeni u korenu“.
„Rusija nije zainteresovana za sukobe. Uvek se zalažemo za dijalog. Vojnim putem se ne rešavaju nikakvi problemi i pitanja. Sve zahteve je najbolje izneti za pregovaračkim stolom, a ne oružanim putem. Koristimo svoje oružje isključivo za zaštitu i odbranu“, objasnio je Šeremet.
Ranije je Šesta operativna flota SAD saopštila da su brodovi ratne mornarice SAD ušli u Crno more i održali zajedničke vežbe sa bugarskom fregatom „Gordi“. U zajedničkim vežbama je učestvovao raketni razarač „Porter“, opremljen krstarećim raketama „Tomahavk“ dometa 1.600 kilometara, i komandni brod Šeste operativne flote SAD „Mount Whitney“.
Prema podacima Nacionalnog centra odbrane Rusije, ruski vojnici su odmah nakon ulaska američkih brodova u Crno more počeli da ih prate.
Brodovi NATO-a ušli u luku Odese - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Vašington preti ulaskom u vode Krima: Decenijama smo radili što i britanski razarač, možemo opet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala